Do suchého hrnce, ve kterém budeme polévku vařit dáme na tuku zesklovatět nakrájenou cibuli. Poté zasypeme krupicí, trochu osmahneme a vťukneme vejce. Vařechou promícháme a necháme chvíli v klidu na slabém plameni zatáhnout. Pak rozhňácáme na různě velké hrudky a ještě chvíli osmahneme. Tím docílíme krásného drobení. No a pak už to jde rychle. Zalejeme vodou, zesílíme plamen, přidáme masox, pepř, Vegetu.
2
Vaříme 15-20 minut. To nejzdravější nakonec: po odstavení dochutíme česnekem - ten nesmí chybět, pažitkou (mám nasekanou i v mražáku), libečkem (i sušený mám vždy v zásobě), ap.
3
Tato polévka byla v naší rodině velmi oblíbená. A hlavně je rychlá, posilující a zdravá.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonym
|21. 11. 2007 18:24
polévku znám.moje babička ji také vařila. je výborná.
Jarka L.
|20. 11. 2007 14:27
Milá Anno Č. Vše je na každém z nás.Mám tam napsáno: "...případně, nebo, ap....". Pokud chcete zůstat u planého jídla či pouze špetky soli, klidně můžete. Důležitý je česnek, cibule a zelené bylinky - tolik postrádané u mnoha jiných receptů.
Anna Č.
|20. 11. 2007 10:20
Podobný recept již tady je.Proč tolik nezdravých ingrediencí?Masox,vegeta a ještě maggi?
Věra z Dc
|19. 11. 2007 13:03
Polévka je ještě hezčí na " oko", když se nakonec přidá trošku jemně postrouhané mrkve.