plátek
šunkový salám
nebo jiný salám. Např. debrecínka
1
hrst
řeřicha
Postup přípravy receptu
1
Na pánvi rozpálíme olivový olej. U kvalitních pánví můžeme omeletu připravit i bez oleje.
2
Rozšlehaná vejce smícháme s jemně nasekanou řeřichou, osolíme a opepříme.
3
Na rozpálenou pánev dáme opéct kolečka salámu.
4
Poté na ně nalijeme rozšlehaná vejce s řeřichou a necháme vajíčka ztuhnout. Teplotu nastavíme průměrnou, aby nebyla vejce vespod příliš opečená. Omeleta se neobrací.
5
Jakmile jsou vejce na povrchu zatuhlá, je omeleta hotová. Opatrně ji podebereme a sesuneme na talíř.
6
Nakonec můžeme posypat nastrouhaným sýrem.
7
Omeleta se může jíst samotná, s pečivem nebo bramborami.