Olej rozehřejeme v pánvi, přidáme na kostky nakrájené knedlíky a opečeme. V misce rozkvedláme vejce se solí, pepřem a petrželkou a knedlíky zalejeme, nemícháme a počkáme, až vajíčka úplně ztuhnou (na povrchu nejsou tekutá).
2
Podáváme se salátem nebo kyselou okurkou či naloženými uzenými papričkami. Je vhodné pro zpracování knedlíků a je to celkem příjemná teplá večeře.
Tak tohle nam delavala mamca,kdyz zbyl knedlik. Take nekdy spolecne s knedlikem opekla slaninku nakrajenou na kosticky. Vejce pak rozmichala. Jako mala jsem tohle jidlo milovala. A jako velka jsem to nejedla snad nekolik desitek let... :-D
My taky mícháme... doufám, že autor(ka) promine, že foto je s těmi "míchanými".
venyss venyss
|30. 1. 2010 17:16
Můžu říct, že já toto znám jen s bramborovým knedlíkem a s kynutým jsem to viděla až u manžela a to jsem zcela nemohla pochopit tuto kombinaci :-), ale každý má rád něco jiného,ještě jsem chtěla dodat, že u nás se to na pánvičce míchá,aby ta vajíčka byla ze všech stran nabalená na knedlíčky. mňam.
Simča Sládková
|28. 1. 2010 20:07
Zdeni, můj manžel bramborové knedlíky miluje (já je vůbec neuměla vařit, u nás na Moravě se nedělaly - teď jsem v Pošumaví a musela jsem si zvyknout :-) ) A vždy mne přesvědčuje, abych jich (těch knedlíků) udělala víc, aby zbyly... Na omastku je na kostičky nakrájené pěkně opeču do křupava a teprve pak přidám vejce (aby nebyly matlavé) a je to fakt dobrota...
zdenka supolova
|28. 1. 2010 18:26
Pro Simču:To jste mě překvapila s těmi bramborovými knedlíky,u nás právě kynuté moc nejdou a tak je hodně málo dělám,zato knedle s vejci milují,děkuji za inspiraci
Olga .
|28. 1. 2010 01:19
jj, souhlas s předchozími komentáři... Dobré je přidat uzeninu, nebo opékat na špeku... Nedostává-li se knedlíků, lze použít i chleba, ale to už je jiná písnička :-)
Simča Sládková
|28. 1. 2010 00:52
Protože nemám ráda vajíčko v tomto jídle příliš tuhé, nenechávám ho utuhnout v placku, ale hmotou v rendlíku míchám. Jinak chci hlavně napsat, že "hnedlík s vajíčkem" se dá dělat nejen z knedlíku kynutého, ale i třeného, nebo bramborového. Na jednu porci počítám 3 kolečka knedlíku (u bramborových 5 koleček, jsou menší) a 2 vejce.
Hanka
|13. 4. 2007 15:26
...já je dělám na másle, a to tak, že knedlíky restuji společně s cibulkou nakrájenou nadrobno, protože obojí společně krásně zhnědne a takto orestovaná cibulka dá jídlu lepší chuť :-) ...a jinak souhlas, knedlíky s vejci zná asi každý :-))
Světlana Čelechovská
|10. 4. 2007 14:17
...nechci se nějak kuchařinky dotknout, ale knedlík s vajíčkem snad umí a zná každý...někdo je zamíchá, jiný je nechá jako omeletu...jinak souhlas, na večeři když zbytou knedlíky, je to bezva...