• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Václavkový guláš
Napište svůj komentář k receptu

Václavkový guláš

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 43
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Václavkový guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • rostlinný olej
    • 2
      cibule
    • paprika - sladká
    • drcený kmín
    • hladká mouka
    • sladká smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • václavky

Postup přípravy receptu

1
Václavky nakrájíme na větší kusy a propláchneme je ve vodě. Na oleji osmažíme jemně nakrájené cibule a zasypeme paprikou a kmínem. Přisypeme houby a dusíme nejméně 30 minut. Občas promícháme. Osolíme a opepříme. Rozmícháme mouku s vodou a pomalu přiléváme, až guláš zhoustne, nakonec na zjemnění přilijeme smetanu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Kentucký guláš

Kentucký guláš

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • janabrezikova@centrum.cz | 5. 10. 2015 21:42

    Luxusní a bez chyby!!!!!!!!!!!!!!!! <3

  • Pepa | 28. 9. 2013 17:40

    Konečně tam do toho guláše ,někdo přidal brambory no a já tam ještě osmahnu kousek točenýho buřtu a to je potom žrádlo!!!Václavky už mám a tak na to zítra vlítnu a udělám ho taky.Teďka jsem dodělal bedle na kmíně a rodina se pěkně nacpala a VOTOM TO JE. Tak se mějte čau Pepa.

  • Petr | 19. 10. 2012 20:57

    Dnes jsem přinesl přes kilo kloboučků, krásných z Krásné na Moravě. Do guláše nedávám smetanu, cibulový základ je samozřejmostí, dost solím a trochu pepřím, kmínu jen tak na chuť a celý. Před koncem přidám brambory na větší "měsíčky", podusím až se zbortí špičky, podávám. Luksus, dobré chutnání.

  • Ladia
    Ladia | 6. 10. 2010 21:44

    Jen poznámka: václavkový guláš nepatří do masa :-\

  • Ladia
    Ladia | 6. 10. 2010 21:43

    Zrovna včera byl k večeři. Já václavky miluju ;-)

  • ladislava staffenová | 30. 10. 2009 09:17

    Guláš z václavek je skvělý a právě přichází jeho sezona!!!Já ho dělám bez smetany, přidám oregano, kmín (hodně), pepř, apriku (taky dost) Dusím 25 minut a stačilo. Jo zahušťuju jen chlebovými kůrkami a jen tak, abych nepotlačila chuť houbiček.Jinak pokud mám hodně václavek, tak udělám ten základ bez zahuštění a dám do sklenic a sterilizu¨ju asi 30 min., a mám v zimě o dobrotu postaráno. Lze i do mrazáku

  • jaja 13 | 29. 10. 2009 19:06

    V atlasu hub je uvedeno 25 minut, takže bych neměla strach.

  • Marie Gazdová | 29. 10. 2009 13:20

    ...jejda paní Evitchka mi lehce nahnala strach s tou dobou vaření. Právě jsme dojedli smaženici z václavek které jsem dusila max. půl hoďky. Jelikož nám rostou na zahrádce tak jsem hledala další recept a tady čtu, že se mají dusit déle jak 45 min. ...tak tedy, bylo mi s Váma dobře, snad se ještě uvidíme.

  • Petra Kucerova | 26. 10. 2008 18:50

    Jani z BrnenskaJsem z Brna a gulas uz nam tece i usima, zajdete si na ne na Mokrou horu (sejit do lesa z lesni cesty Sobesicke, ktera navazuje na Jandaskovu), trasu mezi Adamovem a Babicema (mimochodem pekna prochazka) nebo na Hady kolem Resselova pomniku. Prijemny lov;)

  • Andrea Bednar | 25. 10. 2008 20:52

    Pani Kovarova, to jste mi s tim receptikem prisla vhod, Zrovna jsme nasbirali! V Chicagu v parku. To bude ale dobrutka!Prava ceska zranice.

  • Magda Budská | 22. 10. 2008 08:02

    Manžel včera donesl z lesa hřiby a taky václavky, tak udělám tenhle guláš na zítřejší oběd.

  • Tereza J. | 21. 10. 2008 14:44

    Na našu záhradu Janka, na našu záhradu.... Rastú nám každý rok :)))

  • Jana Krupicová | 21. 10. 2008 10:12

    ¨Guláš je výborný, ale kam letos na ty václavky?? Nikde nerostou, aspoň tady na brněnsku...

  • Anonym | 11. 10. 2007 10:39

    J e výborný i z ostatních TVRDÝCH hub.Kotrč, kováři.....:-)PS

  • Evitchka S | 9. 10. 2007 16:22

    Doplním jednu věc. Václavky je nutné tepelně zpracovávat minimálně tři čtvrtě hodiny, jelikož je václavka mírně jedovatá a má projímavé účinky. Doporučuji nejprve cca 5minut provařit, poté vodu slít a pak dát vařit do nové vody. Jinak Lado - guláš s tou smetanou byl vskutku vynikající.

  • Evitchka | 9. 10. 2007 16:22

    Doplním jednu věc. Václavky je nutné tepelně zpracovávat minimálně tři čtvrtě hodiny, jelikož je václavka mírně jedovatá a má projímavé účinky. Doporučuji nejprve cca 5minut provařit, poté vodu slít a pak dát vařit do nové vody. Jinak Lado - guláš s tou smetanou byl vskutku vynikající.

  • hana Valentová | 22. 9. 2006 20:56

    Dnes jsem jedla václavky poprvé a fakt vynikající, dělala jsem je hodinu, akorát tu smetanu jsem neměla, ale i tak, bezva, dávám 1

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z hub Oběd Večeře Smažení Dušení Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Drcený kmín Hladká mouka Paprika - sladká Pepř mletý Rostlinný olej Sladká smetana Sůl Václavky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nakládaný bůček

Nakládaný bůček

Mrkvová oříšková bábovka

Mrkvová oříšková bábovka

Crepes suzette - palačinky po francouzsku

Crepes suzette - palačinky po…

Pudinkový koláč III.

Pudinkový koláč III.

Kokosky II.

Kokosky II.

Domácí chleba

Domácí chleba

Malinové profiterolky

Malinové profiterolky

Cuketa s vejci - smaženice

Cuketa s vejci - smaženice

Muffiny s čokoládou

Muffiny s čokoládou

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

55
Italské kari rizoto s králičím masem
Italské kari rizoto s…
54
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
32
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
29
Pečená kachna
Pečená kachna
27
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na dnešní Den matek?
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na…
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Vrcholně elegantní Kate na oslavách konce války: Prostě princezna!

Vrcholně elegantní Kate na oslavách konce války: Prostě princezna!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Další doporučené recepty:

V kávě marinované kuřecí řízky
V kávě marinované kuřecí řízky
V rumu zavařená dýně
V rumu zavařená dýně
Václavková bramboračka
Václavková bramboračka
Václavky (bedly, hlíva) nejen s kroupami
Václavky (bedly, hlíva) nejen s kroupami
Václavky (bedly) s kořenovou zeleninou - omáčka
Václavky (bedly) s kořenovou zeleninou …
Václavky na slanině s tarhoňou
Václavky na slanině s tarhoňou
  • Recepty.cz
  • Václavkový guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact