• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Václavkový guláš
Napište svůj komentář k receptu

Václavkový guláš

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 43
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Václavkový guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • rostlinný olej
    • 2
      cibule
    • paprika - sladká
    • drcený kmín
    • hladká mouka
    • sladká smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • václavky

Postup přípravy receptu

1
Václavky nakrájíme na větší kusy a propláchneme je ve vodě. Na oleji osmažíme jemně nakrájené cibule a zasypeme paprikou a kmínem. Přisypeme houby a dusíme nejméně 30 minut. Občas promícháme. Osolíme a opepříme. Rozmícháme mouku s vodou a pomalu přiléváme, až guláš zhoustne, nakonec na zjemnění přilijeme smetanu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Kentucký guláš

Kentucký guláš

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • janabrezikova@centrum.cz | 5. 10. 2015 21:42

    Luxusní a bez chyby!!!!!!!!!!!!!!!! <3

  • Pepa | 28. 9. 2013 17:40

    Konečně tam do toho guláše ,někdo přidal brambory no a já tam ještě osmahnu kousek točenýho buřtu a to je potom žrádlo!!!Václavky už mám a tak na to zítra vlítnu a udělám ho taky.Teďka jsem dodělal bedle na kmíně a rodina se pěkně nacpala a VOTOM TO JE. Tak se mějte čau Pepa.

  • Petr | 19. 10. 2012 20:57

    Dnes jsem přinesl přes kilo kloboučků, krásných z Krásné na Moravě. Do guláše nedávám smetanu, cibulový základ je samozřejmostí, dost solím a trochu pepřím, kmínu jen tak na chuť a celý. Před koncem přidám brambory na větší "měsíčky", podusím až se zbortí špičky, podávám. Luksus, dobré chutnání.

  • Ladia
    Ladia | 6. 10. 2010 21:44

    Jen poznámka: václavkový guláš nepatří do masa :-\

  • Ladia
    Ladia | 6. 10. 2010 21:43

    Zrovna včera byl k večeři. Já václavky miluju ;-)

  • ladislava staffenová | 30. 10. 2009 09:17

    Guláš z václavek je skvělý a právě přichází jeho sezona!!!Já ho dělám bez smetany, přidám oregano, kmín (hodně), pepř, apriku (taky dost) Dusím 25 minut a stačilo. Jo zahušťuju jen chlebovými kůrkami a jen tak, abych nepotlačila chuť houbiček.Jinak pokud mám hodně václavek, tak udělám ten základ bez zahuštění a dám do sklenic a sterilizu¨ju asi 30 min., a mám v zimě o dobrotu postaráno. Lze i do mrazáku

  • jaja 13 | 29. 10. 2009 19:06

    V atlasu hub je uvedeno 25 minut, takže bych neměla strach.

  • Marie Gazdová | 29. 10. 2009 13:20

    ...jejda paní Evitchka mi lehce nahnala strach s tou dobou vaření. Právě jsme dojedli smaženici z václavek které jsem dusila max. půl hoďky. Jelikož nám rostou na zahrádce tak jsem hledala další recept a tady čtu, že se mají dusit déle jak 45 min. ...tak tedy, bylo mi s Váma dobře, snad se ještě uvidíme.

  • Petra Kucerova | 26. 10. 2008 18:50

    Jani z BrnenskaJsem z Brna a gulas uz nam tece i usima, zajdete si na ne na Mokrou horu (sejit do lesa z lesni cesty Sobesicke, ktera navazuje na Jandaskovu), trasu mezi Adamovem a Babicema (mimochodem pekna prochazka) nebo na Hady kolem Resselova pomniku. Prijemny lov;)

  • Andrea Bednar | 25. 10. 2008 20:52

    Pani Kovarova, to jste mi s tim receptikem prisla vhod, Zrovna jsme nasbirali! V Chicagu v parku. To bude ale dobrutka!Prava ceska zranice.

  • Magda Budská | 22. 10. 2008 08:02

    Manžel včera donesl z lesa hřiby a taky václavky, tak udělám tenhle guláš na zítřejší oběd.

  • Tereza J. | 21. 10. 2008 14:44

    Na našu záhradu Janka, na našu záhradu.... Rastú nám každý rok :)))

  • Jana Krupicová | 21. 10. 2008 10:12

    ¨Guláš je výborný, ale kam letos na ty václavky?? Nikde nerostou, aspoň tady na brněnsku...

  • Anonym | 11. 10. 2007 10:39

    J e výborný i z ostatních TVRDÝCH hub.Kotrč, kováři.....:-)PS

  • Evitchka S | 9. 10. 2007 16:22

    Doplním jednu věc. Václavky je nutné tepelně zpracovávat minimálně tři čtvrtě hodiny, jelikož je václavka mírně jedovatá a má projímavé účinky. Doporučuji nejprve cca 5minut provařit, poté vodu slít a pak dát vařit do nové vody. Jinak Lado - guláš s tou smetanou byl vskutku vynikající.

  • Evitchka | 9. 10. 2007 16:22

    Doplním jednu věc. Václavky je nutné tepelně zpracovávat minimálně tři čtvrtě hodiny, jelikož je václavka mírně jedovatá a má projímavé účinky. Doporučuji nejprve cca 5minut provařit, poté vodu slít a pak dát vařit do nové vody. Jinak Lado - guláš s tou smetanou byl vskutku vynikající.

  • hana Valentová | 22. 9. 2006 20:56

    Dnes jsem jedla václavky poprvé a fakt vynikající, dělala jsem je hodinu, akorát tu smetanu jsem neměla, ale i tak, bezva, dávám 1

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z hub Oběd Večeře Smažení Dušení Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Drcený kmín Hladká mouka Paprika - sladká Pepř mletý Rostlinný olej Sladká smetana Sůl Václavky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka na chlebíčky

Pomazánka na chlebíčky

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Rybízový dort s tvarohem

Rybízový dort s tvarohem

Brambory zapečené se zeleninou

Brambory zapečené se zeleninou

Chili (chilli) con carne

Chili (chilli) con carne

Nadýchané špenátové lívance

Nadýchané špenátové lívance

Cuketová buchta se skořicí

Cuketová buchta se skořicí

Hroznové smoothie

Hroznové smoothie

Meruňkové smoothie

Meruňkové smoothie

Doporučujeme

40 minut
Risotto se špenátem a bylinkami

Risotto se špenátem a bylinkami

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

98
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
28
Dýňová tortila
Dýňová tortila
25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
16
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím

Zajímavé články

Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
AHA.cz Na večírku létaly polibky: Trojan sváděl slečnu Dvořáka!

Na večírku létaly polibky: Trojan sváděl slečnu Dvořáka!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: LEGO Herní agenti aneb Když se fantazie spojí s rodinnou zábavou

Vyzkoušeli jste: LEGO Herní agenti aneb Když se fantazie spojí s rodinnou zábavou

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Ženy.cz Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Blesk.cz Hvězdy na Forbes Misfits Night: Extravagance a plné dekolty

Hvězdy na Forbes Misfits Night: Extravagance a plné dekolty

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

Další doporučené recepty:

V kávě marinované kuřecí řízky
V kávě marinované kuřecí řízky
V rumu zavařená dýně
V rumu zavařená dýně
Václavková bramboračka
Václavková bramboračka
Václavky (bedly, hlíva) nejen s kroupami
Václavky (bedly, hlíva) nejen s kroupami
Václavky (bedly) s kořenovou zeleninou - omáčka
Václavky (bedly) s kořenovou zeleninou …
Václavky na slanině s tarhoňou
Václavky na slanině s tarhoňou
  • Recepty.cz
  • Václavkový guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact