g
kapusta
na nudličky pokrájená, použít můžeme i růžičkovou kapustu
4
stroužek
česnek
nasekaný
3
lžíce
celerová nať
nebo petrželová, čerstvě nasekaná 2 -
40
g
máslo
2
lžíce
olej
2
lžíce
hladká mouka
1,50
l
vývar
nebo voda, cca
sůl
pepř mletý
Postup přípravy receptu
1
Na rozpuštěném másle s olejem necháme orestovat nastrouhanou velkou mrkev, celer, petržel a pokrájenou kapustu. Potom přidáme nasekaný česnek a na nudličky pokrájené očištěné václavky, ještě vše krátce restujeme, pak zaprášíme moukou (2-3 lžíce), zalijeme vývarem dle potřeby a promícháme.
2
Přisypeme na kostičky pokrájené oloupané 3-4 brambory, osolíme, opepříme a vaříme za občasného promíchání do změknutí brambor. Ke konci vmícháme čerstvě nasekanou zelenou nať, případně ještě dochutíme česnekem, solí a pepřem.