• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vacherin glacé
Napište svůj komentář k receptu

Vacherin glacé

autor: jindriska.gauthier
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vacherin glacé
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
  • Pusinkový korpus
    • 200
      g cukr krupice
    • 3
      ks vejce Pouze bílky
  • Šlehačka na ozdobu
    • 150
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 1
      lžíce moučkový cukr
  • Náplň
    • 1
      l vanilková zmrzlina Může býti i jahodová
  • Ozdoba
    • 300
      g lesní ovoce Maliny, rybíz, ostružiny, jahody...

Postup přípravy receptu

1
1. Nejprve si uděláme pudinkový korpus. Z vaječných bílku vyšleháme tuhý sníh, do kterého přimícháme krupicový cukr. Mícháme vařečkou, dokud nevznikne hustá hmota. Na plech dáme pečicí papír a na něj těsto, rozdělené těsto na dvě části, ze kterých pomocí špachtle vytvoříme dva kruhové disky o průměru cca 25 cm. Disky děláme trochu silnější ( asi 1 cm tlusté ), aby se nezlomily. Plech s disky dáme do trouby na 130°C. Po 30ti minutách zeslabíme troubu na 100°C a sušíme ještě 2 hodiny a 30 minut.
2
2. Když se nám disky dosuší, vyndáme je z trouby. První disk opatrně pomažeme celou vanilkovou zmrzlinou a přiklopíme druhým diskem. Poté vložíme do mrazáku na cca 4 hodiny.
3
3. Mezitím si uděláme šlehačku. Smetanu ručně či pomocí mixéru vyšleháme do tuha spolu s cukrem a dužinou vanilkového lusky, kterou získáme tak, že si lusk podélně rozřízneme a špičkou nože vydlabeme z lusků onu dužinu.
4
4. Po 4 hodinách vyndáme dort z mrazáku, ozdobíme připravenou šlehačkou a ovocem dle vlastního výběru a před servírováním dáme ještě na 30 minut do mrazáku.
5
Vacherin glacé je tradiční francouzský recept. Dostala jsem ho od tchyně, která ho pravidelně připravuje na Vánoce ( říká mu Tarte de Noël ), Francouzi ho ale také hojně připravují jako narozeninový dort.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Demi glace

Demi glace

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jindriska.gauthier | 25. 4. 2014 11:23

    Foto je pouze orientační, aby každý viděl, jak to vypadá. Fotografie jsou skutečně z internetu, ale netušila jsem, že se to nesmí, když každý druhý recept má zkopírované fotografie a při vkládání fotografií jsem nic neodsouhlasila, že se jedná o mé fotografie. Vlastní obrázek nemám, jelikož v rodině, jak jsem zmiňovala, ho pečeme pouze o Vánocích. Fotografie smažu a v nejbližší době se ho pokusím upéct, aby se mohl zdokumentovat.

  • Zdena | 25. 4. 2014 10:02

    Receptem jste mne neurazila. Šlo mi především o to kopírování fotografií. Proč tedy nezveřejníte nějaký dort pečený vaší tchyní a přikládáte k receptu něco co k němu nepatří?

  • jindriska.gauthier | 25. 4. 2014 00:32

    Mimoto, zabrouzdala jsem po těchto stránkách na kterých jsem nalezla Vámi zmiňovaný švédský zmrzlý dort, který má s vacherinem společný snad jen pusinkový základ. Náplň je tvořena zcela odlišným krémem a nepřijde do něj ani kapka zmrzliny.

  • jindriska.gauthier | 25. 4. 2014 00:24

    Netvrdím, že ve Švédsku nemají podobný, ostatně i české recepty jsou podobné těm slovenským. Nepochybuje že máte nastudované všechny švédské kuchařky, z těch francouzských bych Vám mohla doporučit např. Délices de Noël od Thomase Fellera, kde je právě podobný recept na vacherin glacé, z francouzštiny volně přeloženo jako ledový dort. Odpusťte, zda jsem Vás tímto receptem urazila.

  • Zdena | 24. 4. 2014 13:14

    Jedná se o švédský zmrzlý dort z pusinek, na těchto stránkách už je nejednou a všechny tři fotografie jsou zkopírované, je to nutné? Prosím nekopírujte.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dezerty Oběd Večeře Pečení Mixování Šlehání Vánoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Lesní ovoce Moučkový cukr Smetana ke šlehání Vanilková zmrzlina Vanilkový lusk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažené banány

Smažené banány

Šťouchané brambory II.

Šťouchané brambory II.

Smradlavoučká topinka

Smradlavoučká topinka

Pečené kuře na zelí s medem

Pečené kuře na zelí s medem

Nivové placičky

Nivové placičky

Česnekovo-houbový guláš

Česnekovo-houbový guláš

Papoušková buchta

Papoušková buchta

Dušené zelí - zadělávané

Dušené zelí - zadělávané

Hovězí sendvič s nakládanými kedlubnami

Hovězí sendvič s nakládanými…

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
22
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
22
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
21
Jednoduchý meruňkový koláč
Jednoduchý meruňkový…

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Levandule: Provoní i léčí

Levandule: Provoní i léčí

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Blesk.cz Rok od smrti »Brendy« Dohertyové (†53): Dojemné vzkazy kolegů!

Rok od smrti »Brendy« Dohertyové (†53): Dojemné vzkazy kolegů!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

  • Recepty.cz
  • Vacherin glacé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact