• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vacherin glacé
Napište svůj komentář k receptu

Vacherin glacé

autor: jindriska.gauthier
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vacherin glacé
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
  • Pusinkový korpus
    • 200
      g cukr krupice
    • 3
      ks vejce Pouze bílky
  • Šlehačka na ozdobu
    • 150
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 1
      lžíce moučkový cukr
  • Náplň
    • 1
      l vanilková zmrzlina Může býti i jahodová
  • Ozdoba
    • 300
      g lesní ovoce Maliny, rybíz, ostružiny, jahody...

Postup přípravy receptu

1
1. Nejprve si uděláme pudinkový korpus. Z vaječných bílku vyšleháme tuhý sníh, do kterého přimícháme krupicový cukr. Mícháme vařečkou, dokud nevznikne hustá hmota. Na plech dáme pečicí papír a na něj těsto, rozdělené těsto na dvě části, ze kterých pomocí špachtle vytvoříme dva kruhové disky o průměru cca 25 cm. Disky děláme trochu silnější ( asi 1 cm tlusté ), aby se nezlomily. Plech s disky dáme do trouby na 130°C. Po 30ti minutách zeslabíme troubu na 100°C a sušíme ještě 2 hodiny a 30 minut.
2
2. Když se nám disky dosuší, vyndáme je z trouby. První disk opatrně pomažeme celou vanilkovou zmrzlinou a přiklopíme druhým diskem. Poté vložíme do mrazáku na cca 4 hodiny.
3
3. Mezitím si uděláme šlehačku. Smetanu ručně či pomocí mixéru vyšleháme do tuha spolu s cukrem a dužinou vanilkového lusky, kterou získáme tak, že si lusk podélně rozřízneme a špičkou nože vydlabeme z lusků onu dužinu.
4
4. Po 4 hodinách vyndáme dort z mrazáku, ozdobíme připravenou šlehačkou a ovocem dle vlastního výběru a před servírováním dáme ještě na 30 minut do mrazáku.
5
Vacherin glacé je tradiční francouzský recept. Dostala jsem ho od tchyně, která ho pravidelně připravuje na Vánoce ( říká mu Tarte de Noël ), Francouzi ho ale také hojně připravují jako narozeninový dort.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Demi glace

Demi glace

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jindriska.gauthier | 25. 4. 2014 11:23

    Foto je pouze orientační, aby každý viděl, jak to vypadá. Fotografie jsou skutečně z internetu, ale netušila jsem, že se to nesmí, když každý druhý recept má zkopírované fotografie a při vkládání fotografií jsem nic neodsouhlasila, že se jedná o mé fotografie. Vlastní obrázek nemám, jelikož v rodině, jak jsem zmiňovala, ho pečeme pouze o Vánocích. Fotografie smažu a v nejbližší době se ho pokusím upéct, aby se mohl zdokumentovat.

  • Zdena | 25. 4. 2014 10:02

    Receptem jste mne neurazila. Šlo mi především o to kopírování fotografií. Proč tedy nezveřejníte nějaký dort pečený vaší tchyní a přikládáte k receptu něco co k němu nepatří?

  • jindriska.gauthier | 25. 4. 2014 00:32

    Mimoto, zabrouzdala jsem po těchto stránkách na kterých jsem nalezla Vámi zmiňovaný švédský zmrzlý dort, který má s vacherinem společný snad jen pusinkový základ. Náplň je tvořena zcela odlišným krémem a nepřijde do něj ani kapka zmrzliny.

  • jindriska.gauthier | 25. 4. 2014 00:24

    Netvrdím, že ve Švédsku nemají podobný, ostatně i české recepty jsou podobné těm slovenským. Nepochybuje že máte nastudované všechny švédské kuchařky, z těch francouzských bych Vám mohla doporučit např. Délices de Noël od Thomase Fellera, kde je právě podobný recept na vacherin glacé, z francouzštiny volně přeloženo jako ledový dort. Odpusťte, zda jsem Vás tímto receptem urazila.

  • Zdena | 24. 4. 2014 13:14

    Jedná se o švédský zmrzlý dort z pusinek, na těchto stránkách už je nejednou a všechny tři fotografie jsou zkopírované, je to nutné? Prosím nekopírujte.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dezerty Oběd Večeře Pečení Mixování Šlehání Vánoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Lesní ovoce Moučkový cukr Smetana ke šlehání Vanilková zmrzlina Vanilkový lusk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Andělské zvony

Andělské zvony

Bábovka v mikrovlnce za 10 minut

Bábovka v mikrovlnce za 10 minut

Pečené vepřové koleno na zelí

Pečené vepřové koleno na zelí

Mramorová bábovka II.

Mramorová bábovka II.

Dukátové buchtičky "mňam"

Dukátové buchtičky "mňam"

Banánová bleskovka - dort

Banánová bleskovka - dort

Květáková polévka s mrkví  II.

Květáková polévka s mrkví II.

Banánový koláč se smetanou

Banánový koláč se smetanou

Přírodní plátky se zeleninou a fazolemi

Přírodní plátky se zeleninou a…

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

112
Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"
Ananasovo-kokosová…
70
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
69
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
52
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…
51
Grilované vepřové s bramborovým salátem
Grilované vepřové s…

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Kráska Alagia přiznala bolest kvůli vztahu s Pájou: Šikana a nenávist!

Kráska Alagia přiznala bolest kvůli vztahu s Pájou: Šikana a nenávist!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

  • Recepty.cz
  • Vacherin glacé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact