• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Vacherin glacé
Napište svůj komentář k receptu

Vacherin glacé

autor: jindriska.gauthier
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vacherin glacé
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
  • Pusinkový korpus
    • 200
      g cukr krupice
    • 3
      ks vejce Pouze bílky
  • Šlehačka na ozdobu
    • 150
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 1
      lžíce moučkový cukr
  • Náplň
    • 1
      l vanilková zmrzlina Může býti i jahodová
  • Ozdoba
    • 300
      g lesní ovoce Maliny, rybíz, ostružiny, jahody...

Postup přípravy receptu

1
1. Nejprve si uděláme pudinkový korpus. Z vaječných bílku vyšleháme tuhý sníh, do kterého přimícháme krupicový cukr. Mícháme vařečkou, dokud nevznikne hustá hmota. Na plech dáme pečicí papír a na něj těsto, rozdělené těsto na dvě části, ze kterých pomocí špachtle vytvoříme dva kruhové disky o průměru cca 25 cm. Disky děláme trochu silnější ( asi 1 cm tlusté ), aby se nezlomily. Plech s disky dáme do trouby na 130°C. Po 30ti minutách zeslabíme troubu na 100°C a sušíme ještě 2 hodiny a 30 minut.
2
2. Když se nám disky dosuší, vyndáme je z trouby. První disk opatrně pomažeme celou vanilkovou zmrzlinou a přiklopíme druhým diskem. Poté vložíme do mrazáku na cca 4 hodiny.
3
3. Mezitím si uděláme šlehačku. Smetanu ručně či pomocí mixéru vyšleháme do tuha spolu s cukrem a dužinou vanilkového lusky, kterou získáme tak, že si lusk podélně rozřízneme a špičkou nože vydlabeme z lusků onu dužinu.
4
4. Po 4 hodinách vyndáme dort z mrazáku, ozdobíme připravenou šlehačkou a ovocem dle vlastního výběru a před servírováním dáme ještě na 30 minut do mrazáku.
5
Vacherin glacé je tradiční francouzský recept. Dostala jsem ho od tchyně, která ho pravidelně připravuje na Vánoce ( říká mu Tarte de Noël ), Francouzi ho ale také hojně připravují jako narozeninový dort.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Demi glace

Demi glace

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jindriska.gauthier | 25. 4. 2014 11:23

    Foto je pouze orientační, aby každý viděl, jak to vypadá. Fotografie jsou skutečně z internetu, ale netušila jsem, že se to nesmí, když každý druhý recept má zkopírované fotografie a při vkládání fotografií jsem nic neodsouhlasila, že se jedná o mé fotografie. Vlastní obrázek nemám, jelikož v rodině, jak jsem zmiňovala, ho pečeme pouze o Vánocích. Fotografie smažu a v nejbližší době se ho pokusím upéct, aby se mohl zdokumentovat.

  • Zdena | 25. 4. 2014 10:02

    Receptem jste mne neurazila. Šlo mi především o to kopírování fotografií. Proč tedy nezveřejníte nějaký dort pečený vaší tchyní a přikládáte k receptu něco co k němu nepatří?

  • jindriska.gauthier | 25. 4. 2014 00:32

    Mimoto, zabrouzdala jsem po těchto stránkách na kterých jsem nalezla Vámi zmiňovaný švédský zmrzlý dort, který má s vacherinem společný snad jen pusinkový základ. Náplň je tvořena zcela odlišným krémem a nepřijde do něj ani kapka zmrzliny.

  • jindriska.gauthier | 25. 4. 2014 00:24

    Netvrdím, že ve Švédsku nemají podobný, ostatně i české recepty jsou podobné těm slovenským. Nepochybuje že máte nastudované všechny švédské kuchařky, z těch francouzských bych Vám mohla doporučit např. Délices de Noël od Thomase Fellera, kde je právě podobný recept na vacherin glacé, z francouzštiny volně přeloženo jako ledový dort. Odpusťte, zda jsem Vás tímto receptem urazila.

  • Zdena | 24. 4. 2014 13:14

    Jedná se o švédský zmrzlý dort z pusinek, na těchto stránkách už je nejednou a všechny tři fotografie jsou zkopírované, je to nutné? Prosím nekopírujte.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dezerty Oběd Večeře Pečení Mixování Šlehání Vánoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Lesní ovoce Moučkový cukr Smetana ke šlehání Vanilková zmrzlina Vanilkový lusk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zmrzlinové sendviče

Zmrzlinové sendviče

Závitky v rýžovém papíru

Závitky v rýžovém papíru

Pikantní segedínek

Pikantní segedínek

Bulharský salát

Bulharský salát

Halušky podle Martinky

Halušky podle Martinky

Metrový dort II.

Metrový dort II.

Králík na medu

Králík na medu

Křehký kokosový koláč s jablky - mřížkový

Křehký kokosový koláč s jablky -…

Bylinková krkovička na černém pivu

Bylinková krkovička na černém pivu

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

17
Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou
Hovězí na houbách s…
15
Dýňová tortila
Dýňová tortila
13
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
12
Máslové řízky
Máslové řízky
11
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
AHA.cz Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Ženy.cz Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Blesk.cz Felix Slováček (82) o své sexy společnici: Než umřu, tak chci…

Felix Slováček (82) o své sexy společnici: Než umřu, tak chci…

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

  • Recepty.cz
  • Vacherin glacé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact