Zázvor, najemno nasekané feferonky a citronovou trávu promíchejte s cukrem a kávou. Touto marinádou přelijte kuřecí maso a nechte v chladu aspoň dvě hodiny odpočívat
(ještě lépe přes noc). Maso pak nechte dojít pokojové teploty. Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpalte olej a marinované maso na něm zprudka osmažte. Podávejte nejlépe s vařenou rýží a libovolným zeleninovým salátem.
//Recept je převzatý z nejnovější knihy šéfredaktorky časopisu Dieta Petry Lamschové a Petra Havlíčka Jídlo jako životní styl II., vydané ve vydavatelství Mladá fronta. Kromě rad pro věčné dietářky zde najdete 70 zdravých, ale chutných receptů. K dostání u knihkupců za 299 Kč. www.kniha.cz
Předpokládám že má být káva studená? jde o rozpustnou kávu, nebo "turka", poř. jak silná? a dále bych se chtěla zeptat zda se takto namarinované maso dá udělat i na grilu....předem děkuji za odpověď :)