Zázvor, najemno nasekané feferonky a citronovou trávu promíchejte s cukrem a kávou. Touto marinádou přelijte kuřecí maso a nechte v chladu aspoň dvě hodiny odpočívat (ještě lépe přes noc).
Maso nechte ohřát na pokojovou teplotu. Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpalte olej a marinované maso na něm zprudka osmažte. Podávejte nejlépe s vařenou rýží a libovolným zeleninovým salátem.
//Recept je převzatý z nejnovější knihy šéfredaktorky časopisu Dieta Petry Lamschové a Petra Havlíčka Jídlo jako životní styl II., vydané ve vydavatelství Mladá fronta. Kromě rad pro věčné dietářky zde najdete 70 zdravých, ale chutných receptů.
Předpokládám že má být káva studená? jde o rozpustnou kávu, nebo "turka", poř. jak silná? a dále bych se chtěla zeptat zda se takto namarinované maso dá udělat i na grilu....předem děkuji za odpověď :)