• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Uzlíky s malinovým džemem
Napište svůj komentář k receptu

Uzlíky s malinovým džemem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 195 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Uzlíky s malinovým džemem
Uzlíky s malinovým džemem
Uzlíky s malinovým džemem
Uzlíky s malinovým džemem
Uzlíky s malinovým džemem
Uzlíky s malinovým džemem
Uzlíky s malinovým džemem
Uzlíky s malinovým džemem
6fotografií
Nahrát fotku
 

Vynikající nadýchané uzlíky z kynutého těsta jsou naplněné malinovým džemem, který jim dodá šmrnc. Upéct je můžete nejen na Velikonoce, ale klidně i v průběhu celého roku, třeba k nedělní snídani.

Suroviny

8 porce
    • 40
      g droždí
    • 3
      lžíce cukr krupice
    • 180
      ml mléko plnotučné
    • 60
      g máslo rozpuštěné
    • 2
      ks vejce
    • 300
      g hladká mouka + na pomoučnění
    • 150
      g špaldová mouka
    • 1
      lžička sůl
    • 240
      g malinový džem

Postup přípravy receptu

1
Rozdrobené droždí rozetřete s cukrem na kašičku. Přilijte vlažné mléko, promíchejte a nechte vzejít kvásek. Přidejte zchladlé máslo, vejce a prosejte obě mouky i sůl. 10 minut hněťte hákem při nízké rychlosti nebo ručně vařečkou, dokud nebude těsto měkké, hladké a přestane se lepit ke stěnám mísy. Vytvarujte z něj bochánek a přesuňte ho do mísy vytřené olejem a nechte 1,5 hodiny kynout.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Těsto vyklopte na lehce pomoučněnou plochu a vyválejte dlouhý obdélník asi 60 x 20 cm. Potřete jej džemem a zarolujte do tenkého válečku. Překrojte ho napůl, každou půlku ještě natáhněte do délky a rozdělte na 4 kusy. Nyní válečky rozřízněte téměř do konce a obě části do sebe zamotejte jako copy a zatočte do uzlíku (věnečku). Naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, překryjte utěrkou a nechte ještě 45 minut kynout. Mezitím troubu rozehřejte na 180 °C. Uzlíky pečte 25 minut dozlatova.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (duben/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynutý beránek

Kynutý beránek

Mini mazance

Mini mazance

Jidáše

Jidáše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Těsta Kynuté Sváteční pečení FOOD Velikonoce
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Malinový džem Máslo Mléko plnotučné Špaldová mouka Sůl Vejce

Jidáše

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné papriky jinak

Plněné papriky jinak

Listové rohlíčky s nivou

Listové rohlíčky s nivou

Perník z domácí pekárny II.

Perník z domácí pekárny II.

Zapékaná zelenina se sýrem

Zapékaná zelenina se sýrem

Autíčka k snídani

Autíčka k snídani

Rychlá sedlácká omeleta

Rychlá sedlácká omeleta

Jeřabina - sterilovaná

Jeřabina - sterilovaná

Pohanka (nejen) se slaninou

Pohanka (nejen) se slaninou

Bůčková pomazánka

Bůčková pomazánka

Doporučujeme

30 minut
Středomořská čočková polévka

Středomořská čočková polévka

40 minut
Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jidáše

Poslední sledované recepty

53
Jahodové řezy od Bláži
Jahodové řezy od Bláži
32
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
22
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které budete mít do 30 minut na stole
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které…
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí trochu vylepšit dvě základní ingredience
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí…
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si sladkosti, které ohromí každého oslavence
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si…
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým chutně zpracujete letošní úrodu
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým…
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob, jak zužitkovat úrodu letního ovoce
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob,…
AHA.cz Daniela Brzobohatá ve Zrádcích: Unikla informace o jejím honoráři

Daniela Brzobohatá ve Zrádcích: Unikla informace o jejím honoráři

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Blesk pro ženy Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Ženy.cz Jaký jste typ partnerky? Poznejte, jestli jste generálka, drama queen nebo tichý anděl

Jaký jste typ partnerky? Poznejte, jestli jste generálka, drama queen nebo tichý anděl

Blesk.cz Joan Collins má patnáct kmotřenců: Nejnovějším se stal syn Gabriely Peacock!

Joan Collins má patnáct kmotřenců: Nejnovějším se stal syn Gabriely Peacock!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

Další doporučené recepty:

Uzeninové mističky s cibulkou
Uzeninové mističky s cibulkou
Uzený losos na grilu
Uzený losos na grilu
Uzený vývar
Uzený vývar
Úžasná "roláda" z mletého masa v "srnčím hřbetě"
Úžasná "roláda" z mletého masa v …
Úžasná hustá, krémová a lehce pikantní rajčatová polévka
Úžasná hustá, krémová a lehce pikantní…
Úžasná vajíčková pomazánka
Úžasná vajíčková pomazánka
  • Recepty.cz
  • Uzlíky s malinovým džemem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact