• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Uzlíky s malinovým džemem
Napište svůj komentář k receptu

Uzlíky s malinovým džemem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 195 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Uzlíky s malinovým džemem
Uzlíky s malinovým džemem
Uzlíky s malinovým džemem
Uzlíky s malinovým džemem
Uzlíky s malinovým džemem
Uzlíky s malinovým džemem
Uzlíky s malinovým džemem
Uzlíky s malinovým džemem
6fotografií
Nahrát fotku
 

Vynikající nadýchané uzlíky z kynutého těsta jsou naplněné malinovým džemem, který jim dodá šmrnc. Upéct je můžete nejen na Velikonoce, ale klidně i v průběhu celého roku, třeba k nedělní snídani.

Suroviny

8 porce
    • 40
      g droždí
    • 3
      lžíce cukr krupice
    • 180
      ml mléko plnotučné
    • 60
      g máslo rozpuštěné
    • 2
      ks vejce
    • 300
      g hladká mouka + na pomoučnění
    • 150
      g špaldová mouka
    • 1
      lžička sůl
    • 240
      g malinový džem

Postup přípravy receptu

1
Rozdrobené droždí rozetřete s cukrem na kašičku. Přilijte vlažné mléko, promíchejte a nechte vzejít kvásek. Přidejte zchladlé máslo, vejce a prosejte obě mouky i sůl. 10 minut hněťte hákem při nízké rychlosti nebo ručně vařečkou, dokud nebude těsto měkké, hladké a přestane se lepit ke stěnám mísy. Vytvarujte z něj bochánek a přesuňte ho do mísy vytřené olejem a nechte 1,5 hodiny kynout.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Těsto vyklopte na lehce pomoučněnou plochu a vyválejte dlouhý obdélník asi 60 x 20 cm. Potřete jej džemem a zarolujte do tenkého válečku. Překrojte ho napůl, každou půlku ještě natáhněte do délky a rozdělte na 4 kusy. Nyní válečky rozřízněte téměř do konce a obě části do sebe zamotejte jako copy a zatočte do uzlíku (věnečku). Naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, překryjte utěrkou a nechte ještě 45 minut kynout. Mezitím troubu rozehřejte na 180 °C. Uzlíky pečte 25 minut dozlatova.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (duben/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynutý beránek

Kynutý beránek

Mini mazance

Mini mazance

Jidáše

Jidáše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Těsta Kynuté Sváteční pečení FOOD Velikonoce
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Malinový džem Máslo Mléko plnotučné Špaldová mouka Sůl Vejce

Jidáše

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí kysané zelí

Domácí kysané zelí

Bublanina

Bublanina

Židovské řízky

Židovské řízky

Sardelové chlebíčky

Sardelové chlebíčky

Prokládané brambory s cuketou - zdravě a chutně

Prokládané brambory s cuketou -…

Severoafrická cizrnová polévka

Severoafrická cizrnová polévka

Smetanové tvarůžky (syrečky)

Smetanové tvarůžky (syrečky)

Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)

Dušené kuře se zeleninou (tajine /…

Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem

Telecí roláda s jablky, hrozny a…

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jidáše

Poslední sledované recepty

101
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
47
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
37
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové…
36
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
30
Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
Svíčková na smetaně…

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Nejstarší česká modelka Hana Janata (67): Přehlídka nahoře bez!

Nejstarší česká modelka Hana Janata (67): Přehlídka nahoře bez!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Další doporučené recepty:

Uzeninové mističky s cibulkou
Uzeninové mističky s cibulkou
Uzený losos na grilu
Uzený losos na grilu
Uzený vývar
Uzený vývar
Úžasná "roláda" z mletého masa v "srnčím hřbetě"
Úžasná "roláda" z mletého masa v …
Úžasná hustá, krémová a lehce pikantní rajčatová polévka
Úžasná hustá, krémová a lehce pikantní…
Úžasná vajíčková pomazánka
Úžasná vajíčková pomazánka
  • Recepty.cz
  • Uzlíky s malinovým džemem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact