Kosti uvaříme a obereme do mísy, přidáme hrášek, uvařené těstoviny, na slanině osmahlou cibuli a zeleninovou směs. Vše promícháme a dáme do remosky. Přidáme pepř, osolíme nebo ochutíme vegetou a dáme zapéct.
2
Asi po 30 minutách nalejeme na těstoviny mléko, ve kterém jsme rozmíchali vejce, česnek a strouhaný sýr a ještě asi 10 minut zapečeme. Ze zbylého vývaru skoro vždy dělám fazolačku nebo čočkovou polívčičku.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonym
|16. 6. 2006 19:27
Ahojky. Je to skvělé jídlo, my doma (tedy hlavně manžel) milujeme zapékané těstoviny. Zkus jednou místo hrášku dát spařenou brokolici a místo zeleniny Asia dej podušené žampiony (já je ščoupnu na pár kapek oleje, osolím, přikryju pokličkou a dusím bez vody-pustí vodu samy). Než je dám do těstovin,procedím je přes sítko nebo nabírám děrovanou lopatku...Jo a když si chci u manžela hodně šplhnout, tak místo mléka dám smetanu..Zdravím HaninaH
Jana Kutačová
|15. 6. 2006 07:44
Zapomněla jsem napsat,že tohle je můj receptík a občas,když to chci trochu "ošulit",vmíchám do těstovin nějakou klobásku namísto uzeného a nedávám tvrdý sýr a i tak je to celkem dost dobré.:o)