Vařené brambory, uzeninu, papriku si pokrájíme na kostičky. Česnek si pokrájíme na malé nudličky nebo ho nastrouháme. Vše ochutíme solí nebo grilovacím kořením (opatrně,uzenina bývá slaná dost) a pepřem, důkladně promícháme a dáme do vymazaného pekáčku máslem (olejem). Zakryté pečeme v předehřáté troubě asi 30 - 40 minut přikryté. Pak odkryjeme a brambory zalijeme rozkvrdlanými vejci s mlékem, které jsme ochutili solí (kořením). Dopékáme ještě asi 10 minut. Podáváme se zeleninovou oblohou nebo salátem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Simi
|7. 1. 2016 10:41
Měla jsem jen zeleninovou směs mexico, tak jsem jí dala. :-D Výborný!
Zdenka
|17. 1. 2014 08:50
Zapečené brambory máme moc rádi,je to vděčné jídlo na vymýcení chladničky a ať do nich dám to nebo ono,vždycky to dopadne dobře.Taky dávám čerstvou papriku,ale přidávám i lžičku suché a trochu pálivé.
Kozelková
|20. 12. 2012 11:29
Dala jsem i hrášek,podle rad s česnekem nešetřila,výsledek je perfektní :-P
Jitka Boháčková
|28. 3. 2012 07:40
Takové co dům dal zapečené brambory, česneku doporučuji celou palici a s paprikou nemusíte šetřit, dá jim ještě lepší chuť. Celé se to dá připravit i předem a zapéct až když potřebuju, takže pro mě a mojí rodinu dost praktické jídlo.
Janda
|25. 9. 2011 21:19
Naše oblíbené jídlo z jednoho pekáče a nejlepší jsou opečené okraje ;-) :-)) .
akčak
|6. 5. 2011 19:52
zapečené brambory miluju na všechny způsoby, hlavně když nechybí česnek