Na oleji nebo sádle si osmažíme dozlatova na kostičky pokrájené cibule, ke kterým přidáme osmažit na menší kostičky nebo nudličky pokrájené uzené maso.
2
Do masové směsi přisypeme okapané zelí, promícháme, pokud je třeba osolíme a dle kyselosti zelí přidáme i trošku cukru.
3
Já cukru přidávám vždy alespoň lžíci, protože nám pomůže uvolnit ze zelí šťávu a nemusí se poté v pekáči téměř podlévat vodou.
4
Zelnou směs nasypeme do sádlem nebo máslem vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy, zaklopíme a pečeme cca 50 minut v předehřáté troubě na 190 stupňů.
5
Během pečení jednou ode dna promícháme a dle potřeby podlijeme vodou.
6
Do zelné směsi můžeme před pečením přidat cca 1,5 lžičky hladké mouky nebo trošku jíšky a o maličko více ho podlít, tím si v zelí vytvoříme i více sosu, ale nutné to není. Také je možné do směsi přistrouhat na jemno jednu bramboru.