Maso dáme vařit do poloměkka. Vyndáme a nakrájíme na plátky. Do pekáčku dáme pokrájenou cibuli a necháme smažit pěkně dozlatova.
2
Potom cibuli poklademe plátky masa, popepříme a přidáme na plátky nakrájený česnek. Cibule by měla být tmavá, ale ne spálená. Podlijeme trochou vody a dáme buď do trouby péct anebo dusíme nahoře na sporáku.
3
Když je maso měkké, dosolíme podle potřeby. Česnekem by mělo maso vonět.
4
Podáváme s brambory, různými knedlíky, špenátem nebo zelím.
Recept mne mile překvapil. Vše zmizelo z pekáčku za pár minut =)
Zdena z JM
|19. 3. 2007 07:35
Recept jsem si mírně upravila a to tak, že spodní vrstvu tvořily syrové brambory nakrájené na tenká kolečka,osmažená cibule,uzené maso,česnek a zase brambory.Pekla jsem asi hodinu.Brambory dostaly výbornou chuť po uzeném.Se zeleninovým salátem výborný oběd.Dávám 1.
Naďa Lhotáková
|25. 2. 2007 12:39
Bylo dnes k obědu -přejedli jsme se!!!!vynikající.
Anonym
|1. 9. 2006 12:01
Bylo to moc dobré, při dušení jsem podlévala vývarem z uzeného masa, ze zbytku jsem udělala polévku. Jako přílohu bych upřednostnila bramborovou kaši a kyselou okurku (dětem dávám sterilovanou kukuřici). Dávám za jedna.