Uzené maso uvaříme do měkka, nakrájíme na plátky. Švestky přes noc namočíme a pak uvaříme ve vodě, do níž přidáme povidla, koření a špetku soli. Zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně.
2
Maso přeléváme omáčkou, podáváme s knedlíkem nebo stylověji s hanáckými poškrabky (pečené kynuté bochánky).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zdena Čámková
|16. 9. 2011 13:43
Velká dobrota a dokonalé spojení chutí.
iva stockingerova
|21. 5. 2010 12:19
Toto je bezva recept,chutˇ uzeného a vůně švestiček-bezva kombinace. Dělala jsem nedávno hodně podobnou omáčku s přidáním štopičky domácí slivovice a nebylo to vůbec k zahození :-)))