• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Uzené s kysaným zelím
Napište svůj komentář k receptu

Uzené s kysaným zelím

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Uzené s kysaným zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg uzené maso
    • 1
      ks cibule
    • olej
    • 1
      plechovka rajský protlak malý
    • 0,50
      kg kysané zelí
    • 0,50
      kg brambory
    • 1
      ks vejce
    • 300
      ml zakysaná smetana
    • 2
      česnek
    • mletý kmín
    • pepř mletý
    • sůl
    • majoránka
    • 100
      g sýr
    • 2
      lžíce hrubá mouka
    • 1
      lžička mletá paprika

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na plátky silné asi 1 cm.
2
Nakrájenou cibuli opražíme na oleji, přidáme protlak, a chvilku podusíme. Potom přidáme zelí, zalejeme 100 ml kysané smetany a krátce povaříme.
3
Brambory nahrubo nastrouháme, přidáme vejce, česnek, kmín, sůl, pepř a majoránku, vmícháme sýr a mouku.
4
Do vymazaného pekáče rozložíme udušené zelí, na něj rozložíme plátky masa, zakryjeme brambory. Přelijeme zbylou smetanou rozšlehanou s paprikou, troškou mléka a soli.
5
Vložíme do horké trouby a při střední teplotě pečeme asi 30-40 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečená treska s kysaným zelím

Zapečená treska s kysaným zelím

Mleté maso s kysaným zelím

Mleté maso s kysaným zelím

Brambory s kysaným zelím

Brambory s kysaným zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Milan Daniel | 14. 2. 2010 15:31

    Osvědčené suroviny (zelí, uzené, brambory) i koření, chuťově by to mělo vyjít jako variace na bramboráky, ale výsledek (možná i v důsledku toho protlaku) nic moc. Na rozdíl od dortu pejska a kočičky se to jíst dalo, ale kdybych udělal to uzené s bramborovými špalíčky a klasickým zelím, měl bych v žaludku jako v pokíčku a ne jako před oném.

  • Martina Veselá | 12. 6. 2006 11:15

    Tak jsem konečně vyzkoušela a moc nám nešmakovalo. Ale určitě nezatracuji - příště vynechám protlak a upravím podle našich chutí. Jinak díky za inspiraci.

  • Blanka Vaverková | 12. 6. 2006 08:59

    Tak nakonec to nechutnalo jen mě,ostatní si pošmákli.

  • Blanka Vaverková | 7. 6. 2006 12:43

    Tak jsem to dělala přesně podle receptu a bohužel mi to moc nechutnalo.

  • Martina Veselá | 6. 6. 2006 21:49

    Nemám protlak moc ráda, ale vyzkouším s protlakem a dám vědět, jak chutnalo.

  • Tereza Jarčušková | 5. 6. 2006 12:14

    Nie je zbytočný, ochucuje : ))

  • Martina Veselá | 5. 6. 2006 11:39

    Tohle znám. Ale ten rajčatový protlak mi tam přijde úplně zbytečný.

  • Tereza Jarčušková | 5. 6. 2006 11:35

    Zakryjte, ale asi 15 min pred dopečením odkryjte, aby sa vám urobila pekná kôrka.

  • Blanka Vaverková | 5. 6. 2006 10:23

    Recept zní zajímavě,jen bych chtěla vědět,než ho začnu dělat,jestli mám pekáč přikrýt před vložením do trouby.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Uzené Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Hrubá mouka Kysané zelí Majoránka Mletá paprika Mletý kmín Olej Pepř mletý Rajský protlak Sůl Sýr Uzené maso Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rohlíčky bez cukru

Rohlíčky bez cukru

Hlávkové zelí s těstovinami

Hlávkové zelí s těstovinami

Hrníčkový mazanec

Hrníčkový mazanec

Palačinky snů

Palačinky snů

Salát z krabích tyčinek s majonézou

Salát z krabích tyčinek s majonézou

Mrkvový dort s tvarohovým krémem

Mrkvový dort s tvarohovým krémem

Těstoviny zapečené s květákem a slaninou

Těstoviny zapečené s květákem a…

Špagety alla puttanesca

Špagety alla puttanesca

Belgické vafle

Belgické vafle

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

65
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
39
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
28
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená jehněčí kolínka s…
24
Dresing na hlávkový salát
Dresing na hlávkový salát
21
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Svatba v Pevnosti Boayrd: Paklíč se oženil!

Svatba v Pevnosti Boayrd: Paklíč se oženil!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Uzené s kysaným zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact