Kysané zelí překrájíme, uzené maso nakrájíme na plátky. Pekáč vymažeme tukem, vyložíme střídavě vrstvou zelí, vrstvou uzeného masa, přidáme celý pepř a končíme vrstvou zelí. Zalijeme vodou s rozmíchaným protlakem a v troubě zvolna dusíme doměkka. Podáváme s brambory nebo knedlíkem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Sáva
|17. 10. 2014 16:03
Jednoduché, bez haldy nádobí a skvělé chutná, užasná mňamka, :-*
modi44
|30. 7. 2012 12:42
recept z labužníka
Richard
|9. 10. 2011 12:53
Madam tohle je trochu upravený recept na polský Bygošč-nevím jak se to správně píše
Misha
|2. 2. 2011 16:51
ahoj. jak dlouho vám trvala příprava jídla? díky
Anonym
|23. 3. 2007 12:13
vřele doporučuji osobně upřednostňuji bramb. knedlík, s klasickým bramborem mi to připomíná sice velmi dobré, ale lečo
Eva Davidová
|26. 11. 2006 15:26
Vynikající! Taky jsem jako přílohu udělala bosáky a manžel si dokonce přidal, což obvykle nedělá. Dávám 1!
Standa Jirásek
|12. 11. 2006 14:32
Prostě jednička. Byl to perfektní nedělní oběd. Jako přílohu jsem k tomu udělal bosáky a rodinka se mohla upapat. Dokonce i známí si ode mne berou recept. Je to opravdu jedničkové žrádlo!!!!!!
Zuzka
|17. 10. 2006 15:14
Je to fakt "žrádlo"..Dělala jsem dvojitou dávku a děti to do večera snědly:-) 1
Jaroslav Koryčan
|3. 9. 2006 10:48
Omylem jsem koupil místo kysaného bílého zelí červené kysané zelí. Zkusili jsme to tedy z toho červeného zelí udělat a výsledek byl nad očekávání vynikající, chutnalo nám to lépe než z bílého zelí. Doporučuji zkusit.
Anonym
|16. 4. 2006 09:44
Moje žena začíná vrstvou bramboráků, dále stejně zelí a uzené, podle množství vrstvy opakovat a končit bramborákem. Na zapékání je dobré jenské sklo.