• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Uzené maso s fazolovou kaší a šafránovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Uzené maso s fazolovou kaší a šafránovou omáčkou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Uzené maso s fazolovou kaší a šafránovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      hrnek fazole (den předem namočené, slité)
    • 50
      g máslo
    • mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • 600
      g uzené maso
    • kořenová zelenina
    • 2
      ks pepř celý
    • 2
      ks nové koření
    • 1
      ks bobkový list
  • Na šafránovou omáčku
    • vývar (z uzeného masa)
    • šafrán (několik nitek)
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 4
      stroužek česnek
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Slité fazole zalijte čerstvou vodou a uvařte je (nejlépe se saturejkou) doměkka. Sceďte je a prolisujte nebo rozmixujte. Promíchejte s máslem a mlékem na hustější kaši. Ochuťte. Podávejte k uzenému masu se šafránovou omáčkou.
2
Tu připravíte takto: do scezeného horkého vývaru z uzeného masa rozemněte šafrán. Nechte ho chvíli louhovat, až pustí barvu. Zahustěte moukou rozmíchanou v troše vody, přiveďte k varu, stáhněte oheň a ještě asi 10 minut povařte. Dochuťte rozetřeným česnekem, solí a čerstvě mletým pepřem.
3
----
4
=====Know-how=====
5
Při vaření fazolí se uplatní bylinka jménem saturejka, která se ve staročeské kuchyni běžně používala. Roste v každé půdě, existuje jako vytrvalý i jednoletý druh. Má schopnost odnímat nadýmavé látky, proto se přidávala k luštěninám a také k těžším smetanovým omáčkám. Další chuťově příjemnou variantou k uzenému je šalvěj – používejte ji s mírou, stačí jeden lístek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Filé s bramborovo - fazolovou kaší

Filé s bramborovo - fazolovou kaší

Jáhly s opečeným bramborem a fazolovou omáčkou

Jáhly s opečeným bramborem a…

Tortilly s fazolovou směsí

Tortilly s fazolovou směsí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • cccGlenisla | 28. 10. 2013 19:38

    Šťouchané brambory s fazolemi jsem jedla poprvé a je to výbroná kombinace. K uzenému masu naprosto perfektní. Šafránovou omáčku jsem dělala taky poprvé a všem doma chutnala. Všem doporučuji.

  • Chaz | 15. 7. 2013 01:49

    Wow I must confess you make some very <a href="http://dqesdy.com">trnhecant</a> points.

  • Donat | 12. 7. 2013 13:47

    Gosh, I wish I would have had that inftamroion earlier!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Pokrmy Z luštěnin Uzeniny Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Fazole Hladká mouka Kořenová zelenina Máslo Mléko Nové koření Pepř celý Pepř mletý Šafrán Sůl Uzené maso Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná bageta

Plněná bageta

Rychle naložené okurky

Rychle naložené okurky

Květákový nákyp se šunkou

Květákový nákyp se šunkou

Špagety s brokolicí

Špagety s brokolicí

Houbové flíčky-zapečené

Houbové flíčky-zapečené

Cuketové lasagne

Cuketové lasagne

Cibulovo-česneková plec

Cibulovo-česneková plec

Rizoto s vepřovou konzervou

Rizoto s vepřovou konzervou

Pikantní špagety s kuřecím masem, slaninou a česnekem

Pikantní špagety s kuřecím masem,…

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

120
Máslové řízky
Máslové řízky
110
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
61
Dýňová tortila
Dýňová tortila
36
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
25
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou
Kuřecí miso polévka s…

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Další doporučené recepty:

Uzené cukety nebo lilky - zapečené
Uzené cukety nebo lilky - zapečené
Uzené jako řízek
Uzené jako řízek
Uzené kotlety s růžičkovou kapustou
Uzené kotlety s růžičkovou kapustou
Uzené maso v kysaném zelí
Uzené maso v kysaném zelí
Uzené na cibuli s dušenou mrkví
Uzené na cibuli s dušenou mrkví
Uzené s křenovou omáčkou
Uzené s křenovou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Uzené maso s fazolovou kaší a šafránovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact