• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Uzené maso s fazolovou kaší a šafránovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Uzené maso s fazolovou kaší a šafránovou omáčkou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Uzené maso s fazolovou kaší a šafránovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      hrnek fazole (den předem namočené, slité)
    • 50
      g máslo
    • mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • 600
      g uzené maso
    • kořenová zelenina
    • 2
      ks pepř celý
    • 2
      ks nové koření
    • 1
      ks bobkový list
  • Na šafránovou omáčku
    • vývar (z uzeného masa)
    • šafrán (několik nitek)
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 4
      stroužek česnek
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Slité fazole zalijte čerstvou vodou a uvařte je (nejlépe se saturejkou) doměkka. Sceďte je a prolisujte nebo rozmixujte. Promíchejte s máslem a mlékem na hustější kaši. Ochuťte. Podávejte k uzenému masu se šafránovou omáčkou.
2
Tu připravíte takto: do scezeného horkého vývaru z uzeného masa rozemněte šafrán. Nechte ho chvíli louhovat, až pustí barvu. Zahustěte moukou rozmíchanou v troše vody, přiveďte k varu, stáhněte oheň a ještě asi 10 minut povařte. Dochuťte rozetřeným česnekem, solí a čerstvě mletým pepřem.
3
----
4
=====Know-how=====
5
Při vaření fazolí se uplatní bylinka jménem saturejka, která se ve staročeské kuchyni běžně používala. Roste v každé půdě, existuje jako vytrvalý i jednoletý druh. Má schopnost odnímat nadýmavé látky, proto se přidávala k luštěninám a také k těžším smetanovým omáčkám. Další chuťově příjemnou variantou k uzenému je šalvěj – používejte ji s mírou, stačí jeden lístek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Filé s bramborovo - fazolovou kaší

Filé s bramborovo - fazolovou kaší

Jáhly s opečeným bramborem a fazolovou omáčkou

Jáhly s opečeným bramborem a…

Tortilly s fazolovou směsí

Tortilly s fazolovou směsí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • cccGlenisla | 28. 10. 2013 19:38

    Šťouchané brambory s fazolemi jsem jedla poprvé a je to výbroná kombinace. K uzenému masu naprosto perfektní. Šafránovou omáčku jsem dělala taky poprvé a všem doma chutnala. Všem doporučuji.

  • Chaz | 15. 7. 2013 01:49

    Wow I must confess you make some very <a href="http://dqesdy.com">trnhecant</a> points.

  • Donat | 12. 7. 2013 13:47

    Gosh, I wish I would have had that inftamroion earlier!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Pokrmy Z luštěnin Uzeniny Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Fazole Hladká mouka Kořenová zelenina Máslo Mléko Nové koření Pepř celý Pepř mletý Šafrán Sůl Uzené maso Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hlávkový salát s mozzarellou a tuňákem

Hlávkový salát s mozzarellou a tuňákem

Výborný chléb, který se vždy povede

Výborný chléb, který se vždy povede

Králík v zelenině s hořčicí

Králík v zelenině s hořčicí

Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky

Vepřová pečeně s dušeným zelím a…

Lilek s rajčaty

Lilek s rajčaty

Kořeněné škubánky-opečenky

Kořeněné škubánky-opečenky

Dort "Hlava koně"

Dort "Hlava koně"

Rajská omáčka z džusu

Rajská omáčka z džusu

Chléb pečený v kastrolu

Chléb pečený v kastrolu

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

72
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
46
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
45
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
21
Chili con carne s kukuřicí
Chili con carne s…
17
Rajský salát (nejen) s mozzarellou
Rajský salát (nejen) s…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz 13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Uzené cukety nebo lilky - zapečené
Uzené cukety nebo lilky - zapečené
Uzené jako řízek
Uzené jako řízek
Uzené kotlety s růžičkovou kapustou
Uzené kotlety s růžičkovou kapustou
Uzené maso v kysaném zelí
Uzené maso v kysaném zelí
Uzené na cibuli s dušenou mrkví
Uzené na cibuli s dušenou mrkví
Uzené s křenovou omáčkou
Uzené s křenovou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Uzené maso s fazolovou kaší a šafránovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact