ks
uzená kotleta - vařená
(Nebo jiné vařené uzené maso)
450
g
kapusta
sůl
máslo
250
ml
sladká smetana
pepř mletý
muškátový oříšek
4
lžíce
rostlinný olej
Postup přípravy receptu
1
Kapustičky očistíme, u stopky seřízneme a povaříme 5 minut v osolené vodě. Poté je scedíme, necháme okapat a vývar si zachytíme. Rozehřáté máslo poprášíme moukou a osmahneme. Rozmícháme s 250 ml vývaru z kapustiček, přidáme smetanu a krátce povaříme. Přidáme kapustičky, osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Kotlety opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji. Rozdělíme je na talíře, obložíme kapustičkami ve smetaně a podáváme s vařenými brambory.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonym
|26. 11. 2007 15:04
hamka
Michal
|5. 11. 2007 10:43
V pátek se mi recept líbil, tak jsem jej v neděli vyzkoušel. Syn je fanda kapustiček, tak byl nadšený. I mně chutnalo, ale něčím bych to zvýraznil. Možná jen kapkou citronu. Tak příště. jinak opravdu jednoduché, ryclé a dobré.
Anna
|3. 11. 2007 08:01
To vypadá dobře,tenhle recept, udělám na oběd.
Josef Kotleta sen.
|28. 10. 2007 08:29
Není nic lepšího nežli upéct uzené kotlety (hodně cibule pod ně=tmavý sůsek!!) a br.kaši a zalít to Staropramenem!!
Helena Havranova
|28. 10. 2007 00:16
velmi dobre jedličko
Wlastička
|8. 10. 2007 13:21
Hmm..to by mohlo bejt dobrý! mlask
Anonym
|3. 10. 2007 11:05
Hm, hm, hm, a ještě lepší budou ty kapustičky bez masa, zato v trojobalu a smažené s bramborovou kaší. A to uzené si dáme zas úplně nekdy jindy, a určitě ne smažené, ale vařené, nejlépe též s bramborovu kašičkou a kyselou okurčičkou.