Borůvky rozdrtíme, smícháme se solí a pepřem a směsí potřeme celé maso. Na trošce oleje opražíme nakrájenou cibuli, vložíme maso a opečeme ho ze všech stran. Přilejeme šťávu a vývar a přikryté dusíme asi 45 minut, přičemž maso 1x obrátíme.
2
Asi 20 minut před koncem varu přidáme kaštany a švestky a dusíme společně s masem. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s hranolky nebo rýží.
Tak proč jsou v popisu borůvky? Předpokládám, že nedrtíme borůvky, ale jalovec ! ;-)
Tereza Jarčušková
|21. 3. 2007 13:25
Zdenka, ono ani s tými kompótovanými borievkami by to nemalo byť zlé. K údenine a gaštanom sa hodia.
Zdenka Korábová
|21. 3. 2007 09:45
no vida, já bych tam dala borůvkový kompot a třeba bych vymyslela něco dalšího a jistě, že borievky znám, vzdyt jsme s i Tatrách na Teryho chatě si dávali borievkovicu, jalovcovou jako hrom.Ale , a to je dávno, to ještě nebyla cizina , jako je dnes -bohužel.
Kuchařka on-line
|21. 3. 2007 09:03
Opraveno.
Nina
|20. 3. 2007 13:33
borievka = jalovec!
Tereza Jarčušková
|20. 3. 2007 11:52
Zdenka, 4-5 kúskov sušených borievok, ktoré dostanete kúpiť v sáčku ako korenie.
Zdenka Korábová
|20. 3. 2007 10:08
velmi zajímavá kombinace, určitě zkusím a recept odhazuji mezi čekatele , jen co ty bobrůvky - jedná se o kusy-lžíce- hrnky nebo nedej bože litry? o cibuli předpokládám, že se jedná o kusy