Uzené koleno dáme do římského hrnce nebo jakéhokoliv pekáčku, Moravanky vylejeme kolem masa včetně nálevu!!! A pečeme zakryté v troubě až to měkka. Asi tak hodinku a půl.
2
Ke konci pečení polejeme výpekem maso a podáváme nejlépe s chlebem, kterým si namáčíme ve výpeku nebo pečenými či vařenými brambory. Když dáme zároveň péct brambory s masem, krásně nasáknou pikantní vůni a je to lahůdka.
3
Je to strašně jednoduché a nemusíte se o to vůbec starat. A všichni se budou oblizovat! Počet porcí: 2-4 (ale většinou nezůstane nic už ani pro třetího).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza J.
|27. 1. 2008 19:34
Klárka, aj na Slovensku dostať Moravanku aj Hradišťanku. Moravanku kupujem na vajíčkovú tlačenku. Pozrite v obchode.
Jarka O.
|26. 1. 2008 18:32
Kláro, jsou to sterilované zeleninové směsi, něco jako čalamáda, ale pikantní ( Moravanka obsahuje feferonku ). A dík za připomenutí receptu, nějak jsem na něj v té záplavě jiných zapomněla.
Klára Keselyova
|26. 1. 2008 10:18
Dobrý deň. Čo sú to Moravanky/Hradištanky/?
SmokeR
|26. 1. 2008 07:23
No tak to koukám..., je to tak jednoduchý, že to snad zvládnu i já. ;)
Jana Kutačová
|18. 10. 2006 07:21
Bála jsem se,že to bude moc kyselé,ale móóc jsme si pochutnali.Dělala jsem i s bramborky dohromady a nemělo to chybu.Kolena jsem pekla dvě,jelikož byla malinkatá a stejně nezbylo nic.:o)
Jaroslava Oumarová
|16. 10. 2006 11:32
Tohle se mi moc líbí:-)) Geniálně jednoduché a věřím, že výborné. Už si to tisknu:-))