Maso vložíme do pekáče, přidáme švestky, zalejeme vínem smíchaným s 2,5 dl vody, přikryjeme a 24 hodin marinujeme. Potom ho vyjmeme, osušíme, potřeme hořčicí a vložíme zpět do pekáče. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, přikryjeme a pečeme asi 1 hodinu v troubě. Po dobu pečení obracíme a poléváme šťávou. Měkké maso vyjmeme, výpek osolíme, opepříme a krátce povaříme. Maso podáváme nakrájené na plátky a polité omáčkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza Jarčušková
|21. 3. 2006 06:51
Kajka, mäso vrátite späť k vínu. Vyberiete ho len na potretie horčicou . Čo sa týka prílohy, najlepšia je bagetka alebo mi zvykneme prikusovať Veľkonočný pletenec ( recept som už pridala ). A to vínko červené, ako píše pani Marie : )))
Marie Horáková
|20. 3. 2006 20:08
Souhlasím s Kajkou, recept je super, ale nemůžu se rozhodnout, jaká příloha se k tomu nejvíc hodí. Vychází mi to nejlíp jen na bagetu a zapíjet červeným vínem, stejným jako je v receptu. Co Vy k tomu podáváte ?
Kajka
|20. 3. 2006 19:51
Paní Terezko, zase super receptík, Hned vyzkouším. Akorát se chci zeptat, to maso po marinování vracíme zpět na čistý pekáč nebo zpět k tomu vínu?Děkuji