• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Uzenářské vepřové
Napište svůj komentář k receptu

Uzenářské vepřové

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Uzenářské vepřové
Uzenářské vepřové
Uzenářské vepřové
Uzenářské vepřové
Uzenářské vepřové
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 700
      g vepřová plec bez kosti a kůže, cca
    • 150
      g šunka
    • 2
      ks párky ve vlastním střívku - nožičky
    • 150
      g anglická slanina nebo moravská...
    • houby - čerstvé, mražené nebo sušené
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule velká
    • sádlo nebo olej
    • 1
      kg brambory cca
    • smetana ke šlehání nebo na vaření
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín

Postup přípravy receptu

1
Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a dáme do vymaštěného pekáče společně s pokrájenými párky, slaninou, šunkou, cibulí a česnekem. Posypeme kmínem (půl lžičky stačí), přidáme houby dle chuti (sušených dáváme méně), vše promícháme, přiklopíme a pečeme 30 minut v předehřáté troubě. Pak na maso přidáme oloupané a pokrájené brambory, zalijeme smetanou (250 ml), osolíme a přikryté dopečeme doměkka dalších 30-40 minut.
2
*Maso můžeme upéct i bez smetany a brambor a podávat s bramborovým knedlíkem a špenátem nebo vařeným bramborem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houskové uzenářské knedlíky

Houskové uzenářské knedlíky

Pečené uzenářské ocásky

Pečené uzenářské ocásky

Vepřové kotlety plněné drůbežími játry

Vepřové kotlety plněné drůbežími játry

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • djmikky
    djmikky | 14. 3. 2016 19:44

    Dal bych to bez hřibů a smetany a místo toho k tomu zapéct kysané zelí by nemělo chybu, ale i tak dobrý recept :-)

  • Vašek | 14. 1. 2014 09:23

    Byla to pecka a večer jsme to dorazili s hořticí a chlebem. Nedržel jsem se striktně gramáží ale stavem zásob a bez smetany, to někdy příště.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Vepřové Uzeniny & mleté maso
Maso Pokrmy Z brambor Vepřové Uzeniny Oběd Večeře Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Česnek Cibule Houby Kmín Párky Pepř mletý Sádlo Smetana ke šlehání Sůl Šunka Vepřová plec
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hořčičná omáčka

Hořčičná omáčka

Závin z listového těsta se špenátem

Závin z listového těsta se špenátem

Třená bábovka klasik

Třená bábovka klasik

Dvoubarevné jablkové řezy

Dvoubarevné jablkové řezy

Marcipánová hmota falešná (varna)

Marcipánová hmota falešná (varna)

Chlebíčky s vejcem

Chlebíčky s vejcem

Medové-ořechové řezy

Medové-ořechové řezy

Feferonková pasta

Feferonková pasta

Borůvkový koláč

Borůvkový koláč

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

31
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
23
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony
Luštěninový salát s…
20
Salát z kysaného zelí III.
Salát z kysaného zelí…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Uzená stehýnka se zelím a těstovinami
Uzená stehýnka se zelím a těstovinami
Uzenářská krkovička
Uzenářská krkovička
Uzenářská směs s hráškem
Uzenářská směs s hráškem
Uzenářský kapr
Uzenářský kapr
Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem
Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem
Uzené cuketové placičky
Uzené cuketové placičky
  • Recepty.cz
  • Uzenářské vepřové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact