g
uzené maso
, kladenská, moravské, nebo šunka od kosti... cca
50
g
anglická slanina
nebo Váhalova, moravská... cca
200
g
hrášek
čerstvě naloupaný nebo rozmražený 150 -
česnek
nebo lahůdková cibulka i s natí
pepř mletý
Postup přípravy receptu
1
Maso pokrájíme na menší kostky, osolíme a opepříme. Dáme je na olejem potřenou rozpálenou pánev. Můžeme i na suchou rozpálenou, protože uzenina pustí tuku většinou dostatek. Na pánev dáme hned i pokrájené špekáčky, slaninu a uzené a vše za občasného promíchání smažíme téměř dozlatova. Před koncem smažení přidáme i hrášek a nastrouhaný česnek (1 větší stroužek) či pokrájenou lahůdkovou cibulku (nebo obojí) a vše společně dosmažíme do změknutí hrášku. Nakonec okořeníme, solit není většinou nutné a podáváme s čerstvým chlebem, pečivem, topinkou a chlazeným pivem.