Tato vydatná polévka vás skutečně zahřeje a navíc samozřejmě i skvěle chutná. Základem je vývar z uzených žeber, ale chybět nesmí ani mrkev, cibule, koření a v neposlední řadě kroupy. Polévka má výraznou chuť i příjemnou vůni a určitě si ji ihned oblíbíte.
Kroupy den předem namočte do vody. Nasekaná žebra vložte do kastrolu, zalijte vodou a přiveďte k varu. Vařte 10 minut, poté slijte, dolijte vodou a vařte asi 1 hodinu.
Mezitím uvařte kroupy. Na sádle ve velkém hrnci dozlatova orestujte jemně nasekanou cibuli a nakrájenou mrkev.
3
Zalijte vývarem z uzeného, přidejte koření, přiveďte k varu, snižte teplotu a 15 minut vařte. Vyjměte bobkový list a kuličky nového koření a pepře. Osolte a přidejte kroupy. Na talířích ozdobte. Na talířích ozdobte petrželkou.