Uzená polévka je známá pro svou výraznou chuť a vydatnost. Dřív se připravovala s praženou krupicí, dnes se do ní jako zavářka dávají nejčastěji kroupy.
Kroupy si uvaříme zvlášť ve slané vodě doměkka,scedíme.
3
Mrkev a celer si pokrájíme na plátky nebo hrubě nastrouháme. Na kousku másla si zeleninu orestujeme dorůžova, přilijeme scezený vývar a krátce povaříme. Přidáme majoránku, prolisovaný česnek, dochutíme solí a pepřem a polévku ,,zahustíme,, pokrájeným masem a kroupami.
Nechápu jak někdo může zapomenout na česnek, Jinak samozřejmě, kroupová polévka s uzeným je můj faforit a vždycky "bodne". A s bramborem je také vynikajíci.
Pýchová
|28. 12. 2014 17:50
To je naše nejoblíbenější polévka. Česnek nesmí chybět a někdy přidáváme i brambor. Z uzeného kolene je nejlepší.
:)
|4. 12. 2014 17:58
Moc dobrá, jen bych příště nedávala česnek, bez něj mi přijde lepší :-) .
Jitka
|27. 6. 2014 11:31
Pomlaskali jsme si, je opravdu výborná a kroupy v polévce jsou skvělé.
ket
|27. 2. 2014 11:00
Ja ještě do polévečky dávám mléko,má takovou jinší chut.Je opravdu výborná
<3
pepa z JM
|22. 8. 2013 17:03
Dobré recepty na jídlo jsou ty co všem chutnají a jsou vinikající. Není to skládání auta, že sem přijde řízení a tady musí být volant a tady převodovka. recept není zákon. :-D :-\
U této polévky se mi zdá velmi prapodivné zařazení.Polévka je přece polévka a ne maso, uzené a zavářky. Řazení do kategoriií je divné u spousty receptů.Podle mě by se mělo zařazovat podle hlavní ingredience. Těstoviny, kde je např. kousek masa a jsou posypané sýrem bych zařadila do těstovin a ne do pokrmů z masa, sýra a popř. ještě i do příloh. Konkrétně třeba v těch přílohách najdete snad úplně všechno.