• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
Napište svůj komentář k receptu

Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím

autor: AnetkaTom
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
  • Lepenice
    • 250
      g kysané zelí bílé
    • 1
      ks cibule větší
    • 2
      lžíce sádlo
    • 1
      lžička kmín
    • sůl
    • 500
      g brambory
    • pepř mletý
  • Maso s omáčkou
    • 2
      plátek krkovice - uzená slabší
    • 2
      lžíce máslo
    • 100
      ml pivo - černé

Postup přípravy receptu

1
Scedíme zelí a vymačkáme z něho vodu, nálev uchováme pro finalizaci jídla. Zelí nakrájíme nahrubo. Cibuli nakrájíme nadrobno.
2
V hrnci na sádle orestujeme cibuli dozlatova. Pak přidáme zelí, sůl a kmín. Mírně podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka (cca 30 minut).

RADA: Kysané zelí do sklenic: Podrobný návod, jak si ho vyrobit doma

3
Pak uvaříme oloupané brambory v osolené vodě doměkka (15-20 minut).
4
Maso nakrájíme na slabší plátky a v pánvi na másle je z obou stran dozlatova opečeme. Jakmile je maso opečené, přilijeme k němu pivo, které povaříme několik minut, dokud se máslo nespojí s pivem a nevytvoří šťávu.
5
Uvařené brambory slijeme a vsypeme do hrnce k zelí. Brambory rozmačkáme/ rozšťoucháme na hrubší kaši a podle chutí dochutíme solí, pepřem (není třeba), případně nálevem ze zelí.

RADA: Chutná jídla našich předků: 5 receptů, které jste možná roky nejedli

6
Na talíř servírujeme lepenici, vedle ní maso přelité omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Uzená stehýnka se zelím a těstovinami

Uzená stehýnka se zelím a těstovinami

Krkovice s červeným zelím

Krkovice s červeným zelím

Krkovice se zelím

Krkovice se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Maso & ryby & mořské plody Maso
Oběd Večeře Dušení Vaření Restování Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kmín Krkovice - uzená Kysané zelí Máslo Pepř mletý Pivo - černé Sádlo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Brambory na paprice jako příloha

Brambory na paprice jako příloha

Karamelové řezy od Gizky

Karamelové řezy od Gizky

Čínské rizoto

Čínské rizoto

Salát z červené řepy s hruškou

Salát z červené řepy s hruškou

Broskvové (meruňkové) muffiny

Broskvové (meruňkové) muffiny

Domácí kuřecí paštika

Domácí kuřecí paštika

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Krkovička s bylinkovým máslem

Krkovička s bylinkovým máslem

Doporučujeme

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

36
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
30
Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné
Falešná dršťková polévka…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
15
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
AHA.cz Hrušínský ml. alias Pešek z Ulice: Rakovina plic a ledviny!

Hrušínský ml. alias Pešek z Ulice: Rakovina plic a ledviny!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Olympijská kolekce je venku! V tomhle budou čeští sportovci zářit v Miláně

Olympijská kolekce je venku! V tomhle budou čeští sportovci zářit v Miláně

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Rudý ďábel Ewa Farna: V kůži a korzetu rozpálila nákupák!

Rudý ďábel Ewa Farna: V kůži a korzetu rozpálila nákupák!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

Další doporučené recepty:

Utopenci ze slezské klobásy
Utopenci ze slezské klobásy
Uzená česnečka s červenou čočkou
Uzená česnečka s červenou čočkou
Uzená kotleta v listovém těstě
Uzená kotleta v listovém těstě
Uzená krůtí prsa na zelenině
Uzená krůtí prsa na zelenině
Uzená kuřecí polévka
Uzená kuřecí polévka
Uzená medvědí omáčka
Uzená medvědí omáčka
  • Recepty.cz
  • Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact