• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
Napište svůj komentář k receptu

Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím

autor: AnetkaTom
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
  • Lepenice
    • 250
      g kysané zelí bílé
    • 1
      ks cibule větší
    • 2
      lžíce sádlo
    • 1
      lžička kmín
    • sůl
    • 500
      g brambory
    • pepř mletý
  • Maso s omáčkou
    • 2
      plátek krkovice - uzená slabší
    • 2
      lžíce máslo
    • 100
      ml pivo - černé

Postup přípravy receptu

1
Scedíme zelí a vymačkáme z něho vodu, nálev uchováme pro finalizaci jídla. Zelí nakrájíme nahrubo. Cibuli nakrájíme nadrobno.
2
V hrnci na sádle orestujeme cibuli dozlatova. Pak přidáme zelí, sůl a kmín. Mírně podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka (cca 30 minut).

RADA: Kysané zelí do sklenic: Podrobný návod, jak si ho vyrobit doma

3
Pak uvaříme oloupané brambory v osolené vodě doměkka (15-20 minut).
4
Maso nakrájíme na slabší plátky a v pánvi na másle je z obou stran dozlatova opečeme. Jakmile je maso opečené, přilijeme k němu pivo, které povaříme několik minut, dokud se máslo nespojí s pivem a nevytvoří šťávu.
5
Uvařené brambory slijeme a vsypeme do hrnce k zelí. Brambory rozmačkáme/ rozšťoucháme na hrubší kaši a podle chutí dochutíme solí, pepřem (není třeba), případně nálevem ze zelí.

RADA: Chutná jídla našich předků: 5 receptů, které jste možná roky nejedli

6
Na talíř servírujeme lepenici, vedle ní maso přelité omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Uzená stehýnka se zelím a těstovinami

Uzená stehýnka se zelím a těstovinami

Krkovice s červeným zelím

Krkovice s červeným zelím

Krkovice se zelím

Krkovice se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Maso & ryby & mořské plody Maso
Oběd Večeře Dušení Vaření Restování Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kmín Krkovice - uzená Kysané zelí Máslo Pepř mletý Pivo - černé Sádlo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka po orientálsku

Čočka po orientálsku

Domácí kečup

Domácí kečup

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Jablečná přesnídávka

Jablečná přesnídávka

Mramorový korpus

Mramorový korpus

Hermelínová pomazánka nebo salát se šunkou

Hermelínová pomazánka nebo salát se…

Ořechové fit muffiny

Ořechové fit muffiny

Sušenky

Sušenky

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

93
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
79
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
79
Špaldové vanilkové rohlíčky
Špaldové vanilkové…
66
Lepenice s uzeným
Lepenice s uzeným
37
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Utopenci ze slezské klobásy
Utopenci ze slezské klobásy
Uzená česnečka s červenou čočkou
Uzená česnečka s červenou čočkou
Uzená kotleta v listovém těstě
Uzená kotleta v listovém těstě
Uzená krůtí prsa na zelenině
Uzená krůtí prsa na zelenině
Uzená kuřecí polévka
Uzená kuřecí polévka
Uzená medvědí omáčka
Uzená medvědí omáčka
  • Recepty.cz
  • Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact