• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
Napište svůj komentář k receptu

Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím

autor: AnetkaTom
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
  • Lepenice
    • 250
      g kysané zelí bílé
    • 1
      ks cibule větší
    • 2
      lžíce sádlo
    • 1
      lžička kmín
    • sůl
    • 500
      g brambory
    • pepř mletý
  • Maso s omáčkou
    • 2
      plátek krkovice - uzená slabší
    • 2
      lžíce máslo
    • 100
      ml pivo - černé

Postup přípravy receptu

1
Scedíme zelí a vymačkáme z něho vodu, nálev uchováme pro finalizaci jídla. Zelí nakrájíme nahrubo. Cibuli nakrájíme nadrobno.
2
V hrnci na sádle orestujeme cibuli dozlatova. Pak přidáme zelí, sůl a kmín. Mírně podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka (cca 30 minut).

RADA: Kysané zelí do sklenic: Podrobný návod, jak si ho vyrobit doma

3
Pak uvaříme oloupané brambory v osolené vodě doměkka (15-20 minut).
4
Maso nakrájíme na slabší plátky a v pánvi na másle je z obou stran dozlatova opečeme. Jakmile je maso opečené, přilijeme k němu pivo, které povaříme několik minut, dokud se máslo nespojí s pivem a nevytvoří šťávu.
5
Uvařené brambory slijeme a vsypeme do hrnce k zelí. Brambory rozmačkáme/ rozšťoucháme na hrubší kaši a podle chutí dochutíme solí, pepřem (není třeba), případně nálevem ze zelí.

RADA: Chutná jídla našich předků: 5 receptů, které jste možná roky nejedli

6
Na talíř servírujeme lepenici, vedle ní maso přelité omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Uzená stehýnka se zelím a těstovinami

Uzená stehýnka se zelím a těstovinami

Krkovice s červeným zelím

Krkovice s červeným zelím

Krkovice se zelím

Krkovice se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Maso & ryby & mořské plody Maso
Oběd Večeře Dušení Vaření Restování Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kmín Krkovice - uzená Kysané zelí Máslo Pepř mletý Pivo - černé Sádlo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborový kuba

Bramborový kuba

Arabská rýže

Arabská rýže

Dresing hami mňami

Dresing hami mňami

Utopenci podle mě

Utopenci podle mě

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Caesar salát

Caesar salát

Citronovo-hruškový koláč

Citronovo-hruškový koláč

Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou

Těstoviny (nejen) s krevetami a…

Nakládané karotky

Nakládané karotky

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

402
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
33
Slaný štrúdl s hruškami a gorgonzolou
Slaný štrúdl s hruškami…
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Ratatouille
Ratatouille
26
Smažené vepřové kousky s cibulí na citrusech
Smažené vepřové kousky s…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz 18letý syn moderátorky StarDance Kostkové: Stěhuje se pryč od mámy! Chce bydlet u prarodičů...

18letý syn moderátorky StarDance Kostkové: Stěhuje se pryč od mámy! Chce bydlet u prarodičů...

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Utopenci ze slezské klobásy
Utopenci ze slezské klobásy
Uzená česnečka s červenou čočkou
Uzená česnečka s červenou čočkou
Uzená kotleta v listovém těstě
Uzená kotleta v listovém těstě
Uzená krůtí prsa na zelenině
Uzená krůtí prsa na zelenině
Uzená kuřecí polévka
Uzená kuřecí polévka
Uzená medvědí omáčka
Uzená medvědí omáčka
  • Recepty.cz
  • Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact