• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
Napište svůj komentář k receptu

Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím

autor: AnetkaTom
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
  • Lepenice
    • 250
      g kysané zelí bílé
    • 1
      ks cibule větší
    • 2
      lžíce sádlo
    • 1
      lžička kmín
    • sůl
    • 500
      g brambory
    • pepř mletý
  • Maso s omáčkou
    • 2
      plátek krkovice - uzená slabší
    • 2
      lžíce máslo
    • 100
      ml pivo - černé

Postup přípravy receptu

1
Scedíme zelí a vymačkáme z něho vodu, nálev uchováme pro finalizaci jídla. Zelí nakrájíme nahrubo. Cibuli nakrájíme nadrobno.
2
V hrnci na sádle orestujeme cibuli dozlatova. Pak přidáme zelí, sůl a kmín. Mírně podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka (cca 30 minut).

RADA: Kysané zelí do sklenic: Podrobný návod, jak si ho vyrobit doma

3
Pak uvaříme oloupané brambory v osolené vodě doměkka (15-20 minut).
4
Maso nakrájíme na slabší plátky a v pánvi na másle je z obou stran dozlatova opečeme. Jakmile je maso opečené, přilijeme k němu pivo, které povaříme několik minut, dokud se máslo nespojí s pivem a nevytvoří šťávu.
5
Uvařené brambory slijeme a vsypeme do hrnce k zelí. Brambory rozmačkáme/ rozšťoucháme na hrubší kaši a podle chutí dochutíme solí, pepřem (není třeba), případně nálevem ze zelí.

RADA: Chutná jídla našich předků: 5 receptů, které jste možná roky nejedli

6
Na talíř servírujeme lepenici, vedle ní maso přelité omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Uzená stehýnka se zelím a těstovinami

Uzená stehýnka se zelím a těstovinami

Krkovice s červeným zelím

Krkovice s červeným zelím

Krkovice se zelím

Krkovice se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Maso & ryby & mořské plody Maso
Oběd Večeře Dušení Vaření Restování Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kmín Krkovice - uzená Kysané zelí Máslo Pepř mletý Pivo - černé Sádlo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fofr koláč

Fofr koláč

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Želatinová mňamka

Želatinová mňamka

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Bůčková roláda v alobalu

Bůčková roláda v alobalu

Višňové řezy II

Višňové řezy II

Salát Caesar II.

Salát Caesar II.

Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

Vepřová líčka na červeném víně s…

Mleté maso se zeleninou II.

Mleté maso se zeleninou II.

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

49
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Císařský trhanec s borůvkami a šodó
Císařský trhanec s…
33
Ostružiny s mandlovou drobenkou
Ostružiny s mandlovou…
33
Pečené jalapeňo se sýrem a slaninou
Pečené jalapeňo se sýrem…
28
Bramborovo-sýrové placičky (šištičky)
Bramborovo-sýrové…

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Utopenci ze slezské klobásy
Utopenci ze slezské klobásy
Uzená česnečka s červenou čočkou
Uzená česnečka s červenou čočkou
Uzená kotleta v listovém těstě
Uzená kotleta v listovém těstě
Uzená krůtí prsa na zelenině
Uzená krůtí prsa na zelenině
Uzená kuřecí polévka
Uzená kuřecí polévka
Uzená medvědí omáčka
Uzená medvědí omáčka
  • Recepty.cz
  • Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact