Díky za nápad, z vývaru z uzeného dělám většinou jen kroupovku nebo bramboračku. Dnes ji budeme mít k večeři
Obrali jsme kosti,část nesnědli a vhodili do polévky místo párků.Bylo to pošušňáníčko.K tomu čerstvý chlebíček,moc jsme si pochutnali.
Teď jsem je hodila do papiňáku žebírka,za 20 min.vytáhnu uvařená,dám vařit fazole a polévka je hotová.Žebra oberu,smíchám s těstovinkami,cibulkou a uzeným,vejcem a sýrem a zapeču.Večeře jak víno:o))
Tak na tom jsme všichni asi podobně,jen mi ještě na rameno leze náše Micinka...kočka a to je potom opravdu bolestivé obírání..:o)
U nás je to ešte horšie. Ja nesmiem ani tie kosti bez manželovej kontroly vyhodiť. Raz som to urobila a mala som to na tanieri 2 týždne. Vraj na tých kostiach ešte niečo ostáva : )))
Můžete přidat červenou papriku,kysané zelí,bramboru a je výborna zelňačka
U nás je to to samé.Jak začnu vybírat žebírka,tak muž je za zády a co nezachráním to zlikviduje.:-)
Cukr do polévky občas přidává moje sestřička,ale ta sladí skoro všechno:o) Já,pokud vařím uzené kosti,tak do té polévky oberu i část uzeného masíčka.Zbytek bohužel likvidujeme přímo při obírání..o))
Tuto fazolajdu dělám též,jen nedávám ocet a cukr.S tím octem zkusím.Dík.