• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Uzená fazolačka
Napište svůj komentář k receptu

Uzená fazolačka

autor: Uživatel (#121882)
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Uzená fazolačka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g fazole
    • 1
      l vepřový vývar z uzených kostí
    • 100
      g uzeniny jakékoliv
    • 1
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • majoránka
    • bobkový list
    • nové koření
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • ocet
    • sůl
    • slunečnicový olej
    • 4
      ks pepř celý

Postup přípravy receptu

1
Fazole namočíme aspoň na 2 hodinky do vody, pak je v tlakovém hrnci uvaříme doměkka spolu s vývarem z uzeného, česnekem, bobkovým listem, novým kořením, pepřem.
2
Na oleji osmažíme cibulku, zasypeme moukou a uděláme jíšku.
3
Do jíšky vlijeme uvařené fazole, pořádně rozmícháme, doplníme vodou, přidáme majoránku, párek nebo klobásku nakrájenou na kousky, a dochutíme octem, solí, popřípadě trochou cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fazolačka po Uhersku

Fazolačka po Uhersku

Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím

Uzená krkovice s lepenicí s kysaným…

Uzená krůtí prsa na zelenině

Uzená krůtí prsa na zelenině

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr N. | 5. 3. 2011 17:47

    Místo cukru a octa přidávám kečup, chutná skvěle...

  • Josef Školník | 14. 1. 2008 05:54

    Díky za nápad, z vývaru z uzeného dělám většinou jen kroupovku nebo bramboračku. Dnes ji budeme mít k večeři

  • Vlasta | 28. 8. 2006 19:22

    Obrali jsme kosti,část nesnědli a vhodili do polévky místo párků.Bylo to pošušňáníčko.K tomu čerstvý chlebíček,moc jsme si pochutnali.

  • Jana Kutačová | 11. 5. 2006 17:15

    Teď jsem je hodila do papiňáku žebírka,za 20 min.vytáhnu uvařená,dám vařit fazole a polévka je hotová.Žebra oberu,smíchám s těstovinkami,cibulkou a uzeným,vejcem a sýrem a zapeču.Večeře jak víno:o))

  • Anonym | 11. 5. 2006 14:47

    Tak na tom jsme všichni asi podobně,jen mi ještě na rameno leze náše Micinka...kočka a to je potom opravdu bolestivé obírání..:o)

  • Tereza Jarčušková | 11. 5. 2006 09:59

    U nás je to ešte horšie. Ja nesmiem ani tie kosti bez manželovej kontroly vyhodiť. Raz som to urobila a mala som to na tanieri 2 týždne. Vraj na tých kostiach ešte niečo ostáva : )))

  • chemik | 11. 5. 2006 08:46

    Můžete přidat červenou papriku,kysané zelí,bramboru a je výborna zelňačka

  • Anonym | 11. 5. 2006 06:21

    U nás je to to samé.Jak začnu vybírat žebírka,tak muž je za zády a co nezachráním to zlikviduje.:-)

  • Jana Kutačová | 10. 5. 2006 14:52

    Cukr do polévky občas přidává moje sestřička,ale ta sladí skoro všechno:o) Já,pokud vařím uzené kosti,tak do té polévky oberu i část uzeného masíčka.Zbytek bohužel likvidujeme přímo při obírání..o))

  • Pavlína Svitáková | 10. 5. 2006 11:42

    Tuto fazolajdu dělám též,jen nedávám ocet a cukr.S tím octem zkusím.Dík.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Svačina Večeře Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Fazole Hladká mouka Majoránka Nové koření Ocet Pepř celý Slunečnicový olej Sůl Uzeniny Vepřový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Honzovy buchty

Honzovy buchty

Zapečené kuřecí řízečky

Zapečené kuřecí řízečky

Kokosové řezy IV.

Kokosové řezy IV.

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Chlebíčky s vejcem

Chlebíčky s vejcem

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Slané cukroví

Slané cukroví

Rýže s vejci

Rýže s vejci

Kuřecí kari se žampiony a zeleninou

Kuřecí kari se žampiony a zeleninou

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

53
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
50
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
45
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
37
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
34
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Vendula Pizingerová jako z Účastníků zájezdu: V Chorvatsku smaží řízky!

Vendula Pizingerová jako z Účastníků zájezdu: V Chorvatsku smaží řízky!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Uzená fazolačka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact