bylinky
měla jsem čerstvou majoránku, libeček a super
sůl
pepř mletý
citron
zakysaná smetana
Postup přípravy receptu
1
Nejprve si očistíme a nakrájíme cibuli, kterou zesklovatíme na másle. Poté očístíme a nakrájíme mrkev (krájela jsem silná kolečka či půlkolečka), kterou osmahneme na másle s osmahnutou cibulkou.
2
Přidáme kari (s množstvím začínat od špetky dle chuti - já dala cca malou čajovou lžičku), sůl, pepř a zalijeme vodou (1-1,3 litru), tady přidáme nakrájené brambory (díky škrobu pomůžou krémovým polévkám být krémové, kompaktnější), necháme 10-15 minut vařit a přidáme nasekanou majoránku a libeček. Poté necháme vařit ještě 10 minut.
3
Když je zelenina měkká, tak rozmixujeme tyčovým mixérem.
4
Dala jsem asi čtvrt kelímku smetany ke šlehání na zjemnění - nicméně si myslím, že to nebylo třeba - stačí při podávání zakysanka. Přidáme šťávu z citronu dle chuti (cca z čtvrt citronu).
5
Podáváme s kopečkem kysané smetany ozdobené čerstvou majoránkou.
6
Pro mě byla tahle polévka super objev, tak snad bude lahodit i Vám.