Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme vajíčko, trochu zahustíme strouhankou. Vymastíme formu SRNČÍ HŘBET. Dvěmi třetinami masové směsi vyložíme formu. Na masovou směs dáme plátky anglické. Do dvou vajíček dáme lžíci hrubé mouky, zahustíme sýrem, rozšleháme. Vaječnou směs vylijeme na anglickou. Do ní vmáčkneme co máme. Klobásu, papriku, kukuřici, hrášek, cokoliv. Zbylým masem "zavřeme" formu. Přikryjeme alobalem a pečeme na 175 °C cca hodinu.
2
"Roláda" se krásně upeče, bez problému se dá vyndat z formy. A na řezu je fakt krásná. My mám k ní nejraději bramborovou kaši a nějaký zeleninový salát.
Opravdová dobrůtka! A dá se do ní "nacpat" v podstatě cokoliv! Chutnala všem. Děkuji, určitě znovu uvařím!
michal jakouš
|5. 9. 2010 09:30
výhoda tohoto receptu je že tam můžete nacpat co chcete-dávám za 1.
Hana Štricková
|10. 11. 2008 13:03
Pekla jsem bez pečícího papíru, pouze ve vymazané formě a šlo to vyklopit parádně.:-)
Milena Sibliková
|6. 11. 2008 19:25
Viděla jsem tuto roládu v nějakém webu i s fotkama a postupem, kde byl též použit pečící papír a po upečení to moc pěkně vypadalo. Ještě jsem to ale nezkoušela.
Hana Štricková
|6. 11. 2008 08:21
Upekla jsem a celá rodina jen mlaskala. Spotřebovala jsem na tři srnčí hřbety 1kg mletého masa (přidala jsem strouhanku jako při sekané).Na náplň jsem použila do každého hřbetu - 2ks párků překrojených polél,2ks vajícek na tvrdo- také překrojených podél, přidala jsem proužky zelené papriku. Vyšlo to přesně.Děkuji za recept
Jana Pátková
|30. 10. 2008 11:09
Sylvo, např.1/2 kg sekané,2 vajíčka,zelenina , co máte -od všeho kousek,párky 2 ks, sýr můžete strouhaný např.20 dkg,jinak pokud budete číst recept a komentáře, tak to půjde samo, věřím, že se Vám podaří upéci, je to jednoduché a dobré.
Sylva P.
|30. 10. 2008 10:52
Prosím, můžete napsat poměr surovin a ten sýr se strouhá tvrdý?
Světlana Čelechovská
|14. 10. 2008 06:46
Kamile, právě roláda v srnčím hřbetě z masových plátků ať vepřových či kuřecích už tady v recepáři je Já jsem v podstatě psala tento z mletého masa jen pro obměnu. Hezký den.
Radka Kopecká
|13. 10. 2008 14:33
Hm,vypadá dobře. O víkendu zkusím uvidím.
Petr Kucín
|12. 10. 2008 17:25
dík, určitě zkusím
Jana Pátková
|11. 10. 2008 11:58
Na 1 kg sekaného masa je nádoba - skleněný pekáč (asi jako srnčí hřeb), dále zapékací miska o průměru 23 cm, dno vyložit pečícím papírem a jinak dle viz recept, já na dno dala ještě angl.slaninu a dovnitř zeleninu pro barvu - což je červ.paprika, zelená cuketka, a sýr jsem měla jen plátkový, párky byly debrecinky, jo a do sekané jsem přidala česnek. Radím, protože to už mám upečeno, v tom skleněném pekáčku to bylo krásně červené i když tam bylo víko, zapékací misku - jsem musela sundat alobal a dopéci do červena. Takže moje rada, zkusit - vybrousit chuťě a přidat , to co máme rádi a výsledek bude takový, jaký si upečeme. Dávám 1, hezký víkend Jana.
Petr Kucín
|10. 10. 2008 20:35
Pro začátečníka kolik asi toho masa na jeden hřbet
Kamil Krybus
|10. 10. 2008 17:50
Pěkná varianta je, když srnčí hřbet vyložíte a překryjete dobře naklepaným vepřovám pleckem.
Vava -
|10. 10. 2008 09:26
Práci si velmi usnadníte, pokud do srnčího hřbetu vložíte pruh pečícího papíru. Po bocích být nemusí. Dobře se upeče, vyklopí i s papírem skladuje.