• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Utopení utopenci
Napište svůj komentář k receptu

Utopení utopenci

autor: renata.frystak
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Utopení utopenci
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 15
      ks špekáček
    • 500
      ml ocet
    • 500
      ml voda
    • 2
      lžíce deko
    • 6
      ks nové koření kuličky
    • 6
      ks pepř mletý kuličky
    • 6
      ks bobkový list
    • 1
      špetka pálivá paprika
    • 1
      lžička zázvor
    • 1
      špetka tymián
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks křen
    • 1
      kelímek hořčice malý

Postup přípravy receptu

1
Špekáčky oloupeme, podélně rozpůlíme a do každé půlky uděláme vprostřed ještě podélný zářez a do něj vsuneme kolečko cibule. Špekáčky si skládáme na tác, potřeme je hořčicí (kdo má rád pikantní může použít dijonskou), posypeme pálivou paprikou.
2
Připravíme si nálev z vody, octa, deka, nového koření, pepře, bobkových listů. Nálev svaříme a necháme úplně vychladnout. Do velké sklenice pak skládáme špekáčky, cibuli, česnek, můžeme přidat i kolečka křenu. Nakonec vše zalijeme nálevem a necháme v lednici nejlépe 3 týdny uležet.
3
Podáváme klasicky s pečivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Utopenci z vajec

Utopenci z vajec

Hořčicoví utopenci se zelím

Hořčicoví utopenci se zelím

Utopenci speciál

Utopenci speciál

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radek | 10. 7. 2011 13:48

    ;) Rozhodně není potřeba nechat uležet 3 týdny.. Po týdnu - 10 dnech už mají utopenci dostatečně nakyslou chuť

  • Anonym | 19. 9. 2007 20:30

    DĚKUJI ZA PŘEKRASNOU CHUTOVKU

  • Renata Kolářová | 18. 1. 2007 10:22

    Pak mám jednu radu, odvezte utopence na třítýdení prázdniny k dobrým známým hodně daleko,nejlépe k vegetariánům ať máte jistotu, že vám je nesní.

  • mia | 17. 1. 2007 16:16

    prosím, jak je nechat tři týdny uležet,když už druhý den strkámk frňák do sklenice?:-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Chuťovky Slané Uzeniny Večeře Pozdní večeře Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule DeKo Hořčice Křen Nové koření Ocet Pálivá paprika Pepř mletý Špekáček Tymián Voda Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Zelňačka tety Vandy

Zelňačka tety Vandy

Fazolky po staročesku

Fazolky po staročesku

Kuřecí ražniči pro lenochy

Kuřecí ražniči pro lenochy

Buchta alá medovník

Buchta alá medovník

Drůbeží játra se zeleninovou rýží

Drůbeží játra se zeleninovou rýží

Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou

Hovězí kližka se smetanovou houbovou…

Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

Broskvovo-meruňková marmeláda

Broskvovo-meruňková marmeláda

Doporučujeme

60 minut
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

118
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
82
Brokolice se slaninou (nejen) z remosky
Brokolice se slaninou …
80
Švestkový koláč bez lepku s drobenkou
Švestkový koláč bez…
65
Chilaquiles s mletým hovězím
Chilaquiles s mletým…
62
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Kolosální smutek za Armaniho (†91): Davy u rakve i slzy Donatelly

Kolosální smutek za Armaniho (†91): Davy u rakve i slzy Donatelly

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

  • Recepty.cz
  • Utopení utopenci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact