• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Utopení utopenci
Napište svůj komentář k receptu

Utopení utopenci

autor: renata.frystak
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Utopení utopenci
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 15
      ks špekáček
    • 500
      ml ocet
    • 500
      ml voda
    • 2
      lžíce deko
    • 6
      ks nové koření kuličky
    • 6
      ks pepř mletý kuličky
    • 6
      ks bobkový list
    • 1
      špetka pálivá paprika
    • 1
      lžička zázvor
    • 1
      špetka tymián
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks křen
    • 1
      kelímek hořčice malý

Postup přípravy receptu

1
Špekáčky oloupeme, podélně rozpůlíme a do každé půlky uděláme vprostřed ještě podélný zářez a do něj vsuneme kolečko cibule. Špekáčky si skládáme na tác, potřeme je hořčicí (kdo má rád pikantní může použít dijonskou), posypeme pálivou paprikou.
2
Připravíme si nálev z vody, octa, deka, nového koření, pepře, bobkových listů. Nálev svaříme a necháme úplně vychladnout. Do velké sklenice pak skládáme špekáčky, cibuli, česnek, můžeme přidat i kolečka křenu. Nakonec vše zalijeme nálevem a necháme v lednici nejlépe 3 týdny uležet.
3
Podáváme klasicky s pečivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Utopenci z vajec

Utopenci z vajec

Hořčicoví utopenci se zelím

Hořčicoví utopenci se zelím

Utopenci speciál

Utopenci speciál

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radek | 10. 7. 2011 13:48

    ;) Rozhodně není potřeba nechat uležet 3 týdny.. Po týdnu - 10 dnech už mají utopenci dostatečně nakyslou chuť

  • Anonym | 19. 9. 2007 20:30

    DĚKUJI ZA PŘEKRASNOU CHUTOVKU

  • Renata Kolářová | 18. 1. 2007 10:22

    Pak mám jednu radu, odvezte utopence na třítýdení prázdniny k dobrým známým hodně daleko,nejlépe k vegetariánům ať máte jistotu, že vám je nesní.

  • mia | 17. 1. 2007 16:16

    prosím, jak je nechat tři týdny uležet,když už druhý den strkámk frňák do sklenice?:-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Chuťovky Slané Uzeniny Večeře Pozdní večeře Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule DeKo Hořčice Křen Nové koření Ocet Pálivá paprika Pepř mletý Špekáček Tymián Voda Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nadýchané vdolečky

Nadýchané vdolečky

Kiwi řezy

Kiwi řezy

Žluté řezy se sněhem

Žluté řezy se sněhem

Ovocný koláč III.

Ovocný koláč III.

Hustá bramboračka

Hustá bramboračka

Palačinkové rolky (roládky)

Palačinkové rolky (roládky)

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

Grilovaný hermelín s červenou řepou

Grilovaný hermelín s červenou řepou

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

72
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
46
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
21
Chili con carne s kukuřicí
Chili con carne s…
17
Rajský salát (nejen) s mozzarellou
Rajský salát (nejen) s…
17
Sýrové karbanátky s uzeným  masem
Sýrové karbanátky s…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz 13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Utopení utopenci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact