• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Utopenci z Pravětic
Napište svůj komentář k receptu

Utopenci z Pravětic

autor: milos111
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Utopenci z Pravětic
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • špekáček
    • cibule
    • česnek
    • hořčice kremžská
    • med
    • chilli
    • pepř mletý
    • masox
    • bobkový list
    • ocet
    • balzamikový ocet

Postup přípravy receptu

1
Na dno zavařovací sklenice 0,7 l dáme lžičku kremžské hořčice, lžičku medu, 1/4 hovězího bujónu, bobkový list, pepř, chilli, stroužek česneku a střídavě pokládáme vrstvu cibule s vrstvou na kolečka nakrájené špekáčky (které jsme slouply), až sklenici naplníme. Zalejeme octem do poloviny sklenice a druhou půlku dolejeme vodou.
2
Naplněné sklenice vložíme do přiměřeně velkého hrnce (otevřené) a asi 20 minu sterilujeme při mírném varu. Vyndáme na ručník a když nám hladina po několika minutách klesne, pomalu dolijeme až po okraj balzamikovým octem.
3
Poté uzavřeme víčkem, sklenici obrátíme dnem vzhůru a přikryjeme ručníkem a necháme vychladnout. Poté několikrát pořádně protřepeme a za dva tři dni můžeme konzumovat. Vynikající, nemá chybu!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Utopenci z vajec

Utopenci z vajec

Hořčicoví utopenci se zelím

Hořčicoví utopenci se zelím

Utopenci speciál

Utopenci speciál

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jarro73 | 28. 1. 2011 16:04

    pane Miloši, Vy jste gastronomický břídil,vyzkoušel jsem Vaše utopence a je to opravdový h..s!!!jak můžete zalívat utopence z poloviny octem a pak vodou???jakýkoliv octový nálev musíte převařit a zavařením se to dostatečně neprovaří.jestli jste nad tímto špekuloval 10 let tak potěš pánbůh,nechtěl bych být Vaší ženou.

  • jbedsfh sdbjsakdaj | 15. 10. 2008 08:25

    Nepouzila jsem normalni, ale jen balsamikovy ocet a nemam co dodat... Jeste lepsi!

  • Pavlina | 14. 1. 2008 12:58

    Výborné!!! Děkuji

  • Jířa | 16. 6. 2006 22:29

    Miloši, zkusila jsem Vaše pravětické utopence - jsou výborné, jen mi vadí, že tím vařením se z nich "vypotil" tuk, který jsem sebrala, ale na cibuli zůstává nalepený...udělala jsem něco špatně, nebo to tak má být? Použila jsem špekáčky z Globusu - jsou to takové ty typické s kousky špeku...

  • milos 111 | 13. 6. 2006 19:02

    MAJA - skladovat se mohou dlouho, ale nám nikdy dlouho nevydrželi :-) Dana - V hrnci mám sklenice skoro ponořené, když se nevejde poklička, přehodím utěrku. Když jsou dobré špekáčky, nálev trochu zrosolovatí. Také je dobré se sklenicí občas zatřepat! Dobrou chuť !!Jo, tento recept jsem "ladil" asi 10 let a tohle je výsledek.

  • Marsí | 12. 6. 2006 13:46

    Rozkošný to recept....:o)))...perfektní k fotbálku...to si zase šplhnu u mužíka....o)))..díky za recept pane Rozkošný...

  • MAJA | 12. 6. 2006 12:55

    prosím Vás ako dlho ich môžem skladovať - dobre ich schovám

  • Dana | 12. 6. 2006 12:05

    Vypadá to zajímavě, jen bych chtěla poradit, kolik vody musí být v tom hrnci ke sterilování. Kam až by měla u té sklenice voda sahat. Určitě vyzkouším.

  • Jaroslava Oumarová | 12. 6. 2006 10:33

    Téééda, to vypadá náramně:-)))) Taky určitě vyzkouším:-)

  • Jana Kutačová | 12. 6. 2006 10:23

    Taky musím vyzkoušet.:o)

  • Alena Tarabová | 12. 6. 2006 10:18

    Dva své způsoby nakládání utopenců rozšířím o třetí. Díky za nápad, říká se, že nejlepší recepty vytvoří "mlsný chlap".

  • Ivana Přikrylová | 12. 6. 2006 10:04

    Tak to bude paráda. Utopence dělám, ale na klasický způsob. Přidávám do oblíbených, rodina si určitě zmlsne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Svačina Večeře Pozdní večeře Vaření Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Bobkový list Česnek Chilli Cibule Hořčice kremžská Masox Med Ocet Pepř mletý Špekáček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Apple pie

Apple pie

Dijonský koláč slaný - z listového těsta

Dijonský koláč slaný - z listového…

Krkovička na celeru

Krkovička na celeru

Tvarohová pomazánka levně

Tvarohová pomazánka levně

Kuřecí prsa v slanině

Kuřecí prsa v slanině

Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)

Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)

Veganská houbová omáčka

Veganská houbová omáčka

Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak

Masová bábovka aneb sekaná trochu…

Bramborový guláš s hlívou

Bramborový guláš s hlívou

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

341
Skvělé boloňské špagety
Skvělé boloňské špagety
161
Máslové řízky
Máslové řízky
144
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
137
Dýňová tortila
Dýňová tortila
122
Kapustová polévka s drožďovými knedlíčky
Kapustová polévka s…

Zajímavé články

Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
AHA.cz Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Podruhé těhotná modelka Holíková:  Povolala psycholožku! Strach z poporodní deprese!

Podruhé těhotná modelka Holíková: Povolala psycholožku! Strach z poporodní deprese!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

  • Recepty.cz
  • Utopenci z Pravětic
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact