• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Utopenci z Pravětic
Napište svůj komentář k receptu

Utopenci z Pravětic

autor: milos111
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Utopenci z Pravětic
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • špekáček
    • cibule
    • česnek
    • hořčice kremžská
    • med
    • chilli
    • pepř mletý
    • masox
    • bobkový list
    • ocet
    • balzamikový ocet

Postup přípravy receptu

1
Na dno zavařovací sklenice 0,7 l dáme lžičku kremžské hořčice, lžičku medu, 1/4 hovězího bujónu, bobkový list, pepř, chilli, stroužek česneku a střídavě pokládáme vrstvu cibule s vrstvou na kolečka nakrájené špekáčky (které jsme slouply), až sklenici naplníme. Zalejeme octem do poloviny sklenice a druhou půlku dolejeme vodou.
2
Naplněné sklenice vložíme do přiměřeně velkého hrnce (otevřené) a asi 20 minu sterilujeme při mírném varu. Vyndáme na ručník a když nám hladina po několika minutách klesne, pomalu dolijeme až po okraj balzamikovým octem.
3
Poté uzavřeme víčkem, sklenici obrátíme dnem vzhůru a přikryjeme ručníkem a necháme vychladnout. Poté několikrát pořádně protřepeme a za dva tři dni můžeme konzumovat. Vynikající, nemá chybu!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Utopenci z vajec

Utopenci z vajec

Utopenci speciál

Utopenci speciál

Hořčicoví utopenci se zelím

Hořčicoví utopenci se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jarro73 | 28. 1. 2011 16:04

    pane Miloši, Vy jste gastronomický břídil,vyzkoušel jsem Vaše utopence a je to opravdový h..s!!!jak můžete zalívat utopence z poloviny octem a pak vodou???jakýkoliv octový nálev musíte převařit a zavařením se to dostatečně neprovaří.jestli jste nad tímto špekuloval 10 let tak potěš pánbůh,nechtěl bych být Vaší ženou.

  • jbedsfh sdbjsakdaj | 15. 10. 2008 08:25

    Nepouzila jsem normalni, ale jen balsamikovy ocet a nemam co dodat... Jeste lepsi!

  • Pavlina | 14. 1. 2008 12:58

    Výborné!!! Děkuji

  • Jířa | 16. 6. 2006 22:29

    Miloši, zkusila jsem Vaše pravětické utopence - jsou výborné, jen mi vadí, že tím vařením se z nich "vypotil" tuk, který jsem sebrala, ale na cibuli zůstává nalepený...udělala jsem něco špatně, nebo to tak má být? Použila jsem špekáčky z Globusu - jsou to takové ty typické s kousky špeku...

  • milos 111 | 13. 6. 2006 19:02

    MAJA - skladovat se mohou dlouho, ale nám nikdy dlouho nevydrželi :-) Dana - V hrnci mám sklenice skoro ponořené, když se nevejde poklička, přehodím utěrku. Když jsou dobré špekáčky, nálev trochu zrosolovatí. Také je dobré se sklenicí občas zatřepat! Dobrou chuť !!Jo, tento recept jsem "ladil" asi 10 let a tohle je výsledek.

  • Marsí | 12. 6. 2006 13:46

    Rozkošný to recept....:o)))...perfektní k fotbálku...to si zase šplhnu u mužíka....o)))..díky za recept pane Rozkošný...

  • MAJA | 12. 6. 2006 12:55

    prosím Vás ako dlho ich môžem skladovať - dobre ich schovám

  • Dana | 12. 6. 2006 12:05

    Vypadá to zajímavě, jen bych chtěla poradit, kolik vody musí být v tom hrnci ke sterilování. Kam až by měla u té sklenice voda sahat. Určitě vyzkouším.

  • Jaroslava Oumarová | 12. 6. 2006 10:33

    Téééda, to vypadá náramně:-)))) Taky určitě vyzkouším:-)

  • Jana Kutačová | 12. 6. 2006 10:23

    Taky musím vyzkoušet.:o)

  • Alena Tarabová | 12. 6. 2006 10:18

    Dva své způsoby nakládání utopenců rozšířím o třetí. Díky za nápad, říká se, že nejlepší recepty vytvoří "mlsný chlap".

  • Ivana Přikrylová | 12. 6. 2006 10:04

    Tak to bude paráda. Utopence dělám, ale na klasický způsob. Přidávám do oblíbených, rodina si určitě zmlsne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Svačina Večeře Pozdní večeře Vaření Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Bobkový list Česnek Chilli Cibule Hořčice kremžská Masox Med Ocet Pepř mletý Špekáček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohovo-ananasové řezy

Tvarohovo-ananasové řezy

Jablkový koláč s pudinkem

Jablkový koláč s pudinkem

Pomazánka s tuňákem pro děti i dospělé 123

Pomazánka s tuňákem pro děti i…

Mřížková tvarohová buchta

Mřížková tvarohová buchta

Nepečený malinový dort do misky

Nepečený malinový dort do misky

Gyros s tzatziky

Gyros s tzatziky

Maso zapékané s cuketou a nivou

Maso zapékané s cuketou a nivou

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...

Švestkový rozvar (marmeláda) na…

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

76
Citronová babeta
Citronová babeta
44
Rybí polévka s rajčaty
Rybí polévka s rajčaty
42
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
AHA.cz Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Ženy.cz Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Blesk.cz Claudii Cardinalové (†87) muži leželi u nohou, ale… Nikdy nebyla pořádně vdaná!

Claudii Cardinalové (†87) muži leželi u nohou, ale… Nikdy nebyla pořádně vdaná!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

  • Recepty.cz
  • Utopenci z Pravětic
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact