• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Utopenci z Pravětic
Napište svůj komentář k receptu

Utopenci z Pravětic

autor: milos111
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Utopenci z Pravětic
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • špekáček
    • cibule
    • česnek
    • hořčice kremžská
    • med
    • chilli
    • pepř mletý
    • masox
    • bobkový list
    • ocet
    • balzamikový ocet

Postup přípravy receptu

1
Na dno zavařovací sklenice 0,7 l dáme lžičku kremžské hořčice, lžičku medu, 1/4 hovězího bujónu, bobkový list, pepř, chilli, stroužek česneku a střídavě pokládáme vrstvu cibule s vrstvou na kolečka nakrájené špekáčky (které jsme slouply), až sklenici naplníme. Zalejeme octem do poloviny sklenice a druhou půlku dolejeme vodou.
2
Naplněné sklenice vložíme do přiměřeně velkého hrnce (otevřené) a asi 20 minu sterilujeme při mírném varu. Vyndáme na ručník a když nám hladina po několika minutách klesne, pomalu dolijeme až po okraj balzamikovým octem.
3
Poté uzavřeme víčkem, sklenici obrátíme dnem vzhůru a přikryjeme ručníkem a necháme vychladnout. Poté několikrát pořádně protřepeme a za dva tři dni můžeme konzumovat. Vynikající, nemá chybu!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Utopenci z vajec

Utopenci z vajec

Utopenci speciál

Utopenci speciál

Hořčicoví utopenci se zelím

Hořčicoví utopenci se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jarro73 | 28. 1. 2011 16:04

    pane Miloši, Vy jste gastronomický břídil,vyzkoušel jsem Vaše utopence a je to opravdový h..s!!!jak můžete zalívat utopence z poloviny octem a pak vodou???jakýkoliv octový nálev musíte převařit a zavařením se to dostatečně neprovaří.jestli jste nad tímto špekuloval 10 let tak potěš pánbůh,nechtěl bych být Vaší ženou.

  • jbedsfh sdbjsakdaj | 15. 10. 2008 08:25

    Nepouzila jsem normalni, ale jen balsamikovy ocet a nemam co dodat... Jeste lepsi!

  • Pavlina | 14. 1. 2008 12:58

    Výborné!!! Děkuji

  • Jířa | 16. 6. 2006 22:29

    Miloši, zkusila jsem Vaše pravětické utopence - jsou výborné, jen mi vadí, že tím vařením se z nich "vypotil" tuk, který jsem sebrala, ale na cibuli zůstává nalepený...udělala jsem něco špatně, nebo to tak má být? Použila jsem špekáčky z Globusu - jsou to takové ty typické s kousky špeku...

  • milos 111 | 13. 6. 2006 19:02

    MAJA - skladovat se mohou dlouho, ale nám nikdy dlouho nevydrželi :-) Dana - V hrnci mám sklenice skoro ponořené, když se nevejde poklička, přehodím utěrku. Když jsou dobré špekáčky, nálev trochu zrosolovatí. Také je dobré se sklenicí občas zatřepat! Dobrou chuť !!Jo, tento recept jsem "ladil" asi 10 let a tohle je výsledek.

  • Marsí | 12. 6. 2006 13:46

    Rozkošný to recept....:o)))...perfektní k fotbálku...to si zase šplhnu u mužíka....o)))..díky za recept pane Rozkošný...

  • MAJA | 12. 6. 2006 12:55

    prosím Vás ako dlho ich môžem skladovať - dobre ich schovám

  • Dana | 12. 6. 2006 12:05

    Vypadá to zajímavě, jen bych chtěla poradit, kolik vody musí být v tom hrnci ke sterilování. Kam až by měla u té sklenice voda sahat. Určitě vyzkouším.

  • Jaroslava Oumarová | 12. 6. 2006 10:33

    Téééda, to vypadá náramně:-)))) Taky určitě vyzkouším:-)

  • Jana Kutačová | 12. 6. 2006 10:23

    Taky musím vyzkoušet.:o)

  • Alena Tarabová | 12. 6. 2006 10:18

    Dva své způsoby nakládání utopenců rozšířím o třetí. Díky za nápad, říká se, že nejlepší recepty vytvoří "mlsný chlap".

  • Ivana Přikrylová | 12. 6. 2006 10:04

    Tak to bude paráda. Utopence dělám, ale na klasický způsob. Přidávám do oblíbených, rodina si určitě zmlsne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Svačina Večeře Pozdní večeře Vaření Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Bobkový list Česnek Chilli Cibule Hořčice kremžská Masox Med Ocet Pepř mletý Špekáček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nekynutý závin

Nekynutý závin

Jindřiščin perník

Jindřiščin perník

Zapékaný pórek

Zapékaný pórek

Pečené vepřové koleno na zelí

Pečené vepřové koleno na zelí

Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!

Nejlepší horká čokoláda II. - méně…

Čokoládovo-tvarohový dort

Čokoládovo-tvarohový dort

Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem

Hovězí guláš s domácím Bavorským…

Jednoduché cappuccino řezy

Jednoduché cappuccino řezy

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Doporučujeme

60 minut
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

17
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
16
Dršťková polévka podle mojí babičky
Dršťková polévka podle…
15
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
13
Quiche s červenou řepou a sýrem
Quiche s červenou řepou…
12
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Režisér Troška zná verdikt: Dorazily výsledky z histologie

Režisér Troška zná verdikt: Dorazily výsledky z histologie

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Nemocný režisér Zdeněk Troška (72): Vdechl jsem zákeřnou bakterii!

Nemocný režisér Zdeněk Troška (72): Vdechl jsem zákeřnou bakterii!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

  • Recepty.cz
  • Utopenci z Pravětic
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact