• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Utopenci podle mě
Napište svůj komentář k receptu

Utopenci podle mě

autor: vacula
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Utopenci podle mě
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      l sklenice 3 l od okurek
    • 1
      kg špekáček
    • 0,50
      kg měkký salám
    • 0,75
      l voda
    • 0,50
      l ocet
    • 6
      ks sacharín
    • hořčičné semínko
    • cibule
    • paprika Zelená a červená
    • zelí Plátky
    • česnek
    • feferonka
    • pepř celý
    • nové koření
    • bobkový list
    • hořčice

Postup přípravy receptu

1
Špekáčky oloupeme a nařízneme. Uvnitř potřeme hořčicí a vložíme cibuli a plátek zelí, uložíme jednu řadu. Proložíme cibulí, dalšími plátky zelí, feferonkami, česnekem (nakrájený na plátky), zelenou a červenou papriku a uzavřeme řadou gothaje (asi 1 cm nakrájeného na plátky). Toto opakujeme až do naplnění 3litrové sklenice.
2
**Nálev:** Svaříme vodu, ocet, nové koření, pepř, hořčičné semínko, sacharin, bobkový list a dvě lžičky soli a teplým lákem zalijeme špekáčky. Po vychladnutí dáme na týden do ledničky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Utopenci podle Gajzy

Utopenci podle Gajzy

Utopenci V.

Utopenci V.

Utopenci z vajec

Utopenci z vajec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marek Loula
    Marek Loula | 6. 11. 2020 06:53

    Zkusím,jen gothaj je tam asi zbytecný,když mám dobré špekáčky .

  • vaclav | 30. 3. 2013 09:55

    nemá chybu

  • vlada | 28. 1. 2013 12:09

    Diky za recept, prave sem naplnil zavarovacku, uz se tesim. Jak dlouho je muzu nechat odstat, nez se do nich pustim? A jak dlouho vydrzi po otevreni? Nepouzil jsem horcicy ani horcicne seminko, coz mam pocit je krome sacharinu prirodni prezervater. Diky

  • jiří vacula | 4. 8. 2010 20:52

    DÉKUJI

  • ZDENEK RADIČ | 25. 7. 2010 19:23

    dobry moooooc

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Zavařování & nakládání Utopenci
Maso Uzeniny Svačina Večeře Syrové Chlazení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Feferonka Hořčice Hořčičné semínko Měkký salám Nové koření Ocet Paprika Pepř celý Sacharín Sklenice Špekáček Voda Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jižanské fazole s klobásou

Jižanské fazole s klobásou

Čočka žravka

Čočka žravka

Brokolice s uzeným tofu

Brokolice s uzeným tofu

Afrika řezy

Afrika řezy

Těstovinový salát s celerem a krabími tyčinkami

Těstovinový salát s celerem a krabími…

Broskvové řezy II.

Broskvové řezy II.

Kuře s brokolicí a hořčičnou omáčkou

Kuře s brokolicí a hořčičnou omáčkou

Pečené plněné papriky III.

Pečené plněné papriky III.

Fazole v rajské omáčce s klobásou

Fazole v rajské omáčce s klobásou

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

54
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
46
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
44
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
41
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
25
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Utopená kobliha
Utopená kobliha
Utopenci IV.
Utopenci IV.
Utopenci podle Gajzy
Utopenci podle Gajzy
Utopenci speciál
Utopenci speciál
Utopenci V.
Utopenci V.
Utopenci z vajec
Utopenci z vajec
  • Recepty.cz
  • Utopenci podle mě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact