• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Utopenci II.
Napište svůj komentář k receptu

Utopenci II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Utopenci II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Nálev
    • ocet 3/4 l
    • voda 3/4 l
    • 1
      lžíce cukr (Krystalový nebo krupice - doporučuji)
    • sůl 1/2 lžíce (doporočuji mořskou - solí líp a líp se taky rozpouští a vstřebábá)
    • 1
      lžíce červená paprika (Vrchovatá, mleté)
    • 1
      lžička pepř mletý (Nejlépe čerstvě umletý)
    • chilli 1/2 lžičky mletého nebo pálivé papriky
    • 30
      ks pepř celý může být i černý, ale já raději používám čtyřbarevný
    • nové koření 30 kuliček
    • bobkový list 1-2
    • tabasco 2-3 kapky (na chuť, ale není podmínkou)

Postup přípravy receptu

1
Smícháme všechny ingredience na nálev. Nálev uvedeme do varu a vaříme 5 minut, odložíme a necháme vychladnout. Teď je na řadě nejdůležitější ingredience - špekáčky. Laborovala jsem pár let, než jsem našla ty správné. Nemá cenu kupovat v marketech pultové - v nich není žádné maso a jsou suché. Musí mít ty správná mastná oka a taky musí mít tu správnou chuť. Dobré jsou z Penny Marketu - mají tam dvoje, ale jsou to ty levnější (ne ty "České špekáčky"). A best of jsou z LIDLu. Levné a chutné a mají ten správné šmak! Na jednu čtyřlitrovku použiju tak jedno a půl balení (jsou po desíti), ale to už je individuální. Špekáčky sloupneme a rozkrojíme na půlky, které pak ze strany hřbetu podélně uprostřed nakrojíme do hloubky, aby se lák dostal hezky dovnitř. Pak si nachystáme haldy cibule - na jeden špekáček (tj. dvě půlky) jednu cibuli. Raději větší, aspoň 5 cm v průměru a oloupeme. A jednu velkou zelenou papriku, kterou vyčistíme.
2
Cibuli překrojíme na půl a nakrájíme na hrubé měsíčky, papriku rozkrojíme podélně na čtvrtky a nakrájíme na tenké plátky napříč. A teď přijde ta nejzábavnější část - vkládání utopenců do urny. Dno urny pokryjeme cibulí (nešetřit - cibule je na utopencích to nejlepší!) a vkládáme po čtyřech utopencích hřbetem nahoru na jedno patro. Zasypeme cibulí a přiměřeně krájenou paprikou a postupujeme takto až po vrch. Jednotlivá patra lehce uhňácáme, ať se tam těch špekáčků vleze co nejvíc. Ve finále na vršek vložíme tři oloupané stroužky česneku a jednu nakládanou zelenou feferonku (tzv. "kozí roh"), nebo dvě celé chilli papričky a po vrch zalejeme nálevem. Precizně zadeklujeme (kdo nemá originál deklík na sklenici, stačí mikroténový sáček a gumička).
3
A teď to nejhorší - čekání! Utopence ukryjeme do tmavší a chladnější části špajzu, spíže nebo sklepa, a počkáme si minimálně 14 dní, lépe však 3 týdny, na výsledek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Utopenci z vajec

Utopenci z vajec

Hořčicoví utopenci se zelím

Hořčicoví utopenci se zelím

Utopenci speciál

Utopenci speciál

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iveta Bláhová | 9. 1. 2008 16:08

    Soňa: Neni za co. :o)

  • Sona Egermayerova | 7. 1. 2008 20:59

    Nádherný popis,tak to stojí za to udělat.Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Svačina Večeře Pozdní večeře Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červená paprika Chilli Cukr Nové koření Ocet Pepř celý Pepř mletý Sůl Tabasco Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí satay

Kuřecí satay

Andělská očka

Andělská očka

Univerzální dortový korpus

Univerzální dortový korpus

Vávrovo pečené kuře s bramborami

Vávrovo pečené kuře s bramborami

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma…

Lístkoví šnečci s marmeládou

Lístkoví šnečci s marmeládou

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Hrníčková ovocná roláda

Hrníčková ovocná roláda

Skořicové šneky

Skořicové šneky

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

58
Segedínský guláš
Segedínský guláš
58
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
31
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
26
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Meghan Markleová v problémech: Žaloba o 225 milionů!

Meghan Markleová v problémech: Žaloba o 225 milionů!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Utopenci II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact