• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Utopenci II.
Napište svůj komentář k receptu

Utopenci II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Utopenci II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Nálev
    • ocet 3/4 l
    • voda 3/4 l
    • 1
      lžíce cukr (Krystalový nebo krupice - doporučuji)
    • sůl 1/2 lžíce (doporočuji mořskou - solí líp a líp se taky rozpouští a vstřebábá)
    • 1
      lžíce červená paprika (Vrchovatá, mleté)
    • 1
      lžička pepř mletý (Nejlépe čerstvě umletý)
    • chilli 1/2 lžičky mletého nebo pálivé papriky
    • 30
      ks pepř celý může být i černý, ale já raději používám čtyřbarevný
    • nové koření 30 kuliček
    • bobkový list 1-2
    • tabasco 2-3 kapky (na chuť, ale není podmínkou)

Postup přípravy receptu

1
Smícháme všechny ingredience na nálev. Nálev uvedeme do varu a vaříme 5 minut, odložíme a necháme vychladnout. Teď je na řadě nejdůležitější ingredience - špekáčky. Laborovala jsem pár let, než jsem našla ty správné. Nemá cenu kupovat v marketech pultové - v nich není žádné maso a jsou suché. Musí mít ty správná mastná oka a taky musí mít tu správnou chuť. Dobré jsou z Penny Marketu - mají tam dvoje, ale jsou to ty levnější (ne ty "České špekáčky"). A best of jsou z LIDLu. Levné a chutné a mají ten správné šmak! Na jednu čtyřlitrovku použiju tak jedno a půl balení (jsou po desíti), ale to už je individuální. Špekáčky sloupneme a rozkrojíme na půlky, které pak ze strany hřbetu podélně uprostřed nakrojíme do hloubky, aby se lák dostal hezky dovnitř. Pak si nachystáme haldy cibule - na jeden špekáček (tj. dvě půlky) jednu cibuli. Raději větší, aspoň 5 cm v průměru a oloupeme. A jednu velkou zelenou papriku, kterou vyčistíme.
2
Cibuli překrojíme na půl a nakrájíme na hrubé měsíčky, papriku rozkrojíme podélně na čtvrtky a nakrájíme na tenké plátky napříč. A teď přijde ta nejzábavnější část - vkládání utopenců do urny. Dno urny pokryjeme cibulí (nešetřit - cibule je na utopencích to nejlepší!) a vkládáme po čtyřech utopencích hřbetem nahoru na jedno patro. Zasypeme cibulí a přiměřeně krájenou paprikou a postupujeme takto až po vrch. Jednotlivá patra lehce uhňácáme, ať se tam těch špekáčků vleze co nejvíc. Ve finále na vršek vložíme tři oloupané stroužky česneku a jednu nakládanou zelenou feferonku (tzv. "kozí roh"), nebo dvě celé chilli papričky a po vrch zalejeme nálevem. Precizně zadeklujeme (kdo nemá originál deklík na sklenici, stačí mikroténový sáček a gumička).
3
A teď to nejhorší - čekání! Utopence ukryjeme do tmavší a chladnější části špajzu, spíže nebo sklepa, a počkáme si minimálně 14 dní, lépe však 3 týdny, na výsledek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Utopenci z vajec

Utopenci z vajec

Utopenci speciál

Utopenci speciál

Hořčicoví utopenci se zelím

Hořčicoví utopenci se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iveta Bláhová | 9. 1. 2008 16:08

    Soňa: Neni za co. :o)

  • Sona Egermayerova | 7. 1. 2008 20:59

    Nádherný popis,tak to stojí za to udělat.Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Svačina Večeře Pozdní večeře Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červená paprika Chilli Cukr Nové koření Ocet Pepř celý Pepř mletý Sůl Tabasco Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný zapékaný květák

Plněný zapékaný květák

Jedničkové rybí filé

Jedničkové rybí filé

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem II.

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv…

Řezy s vaječným likérem

Řezy s vaječným likérem

Bábovka olejová II.

Bábovka olejová II.

Prdelačka z jelítka - jíšková

Prdelačka z jelítka - jíšková

Kuře ala Kanada

Kuře ala Kanada

Uzený losos na grilu

Uzený losos na grilu

Těstoviny s řepou - zapékané

Těstoviny s řepou - zapékané

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

189
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
51
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
33
Jednoduchá koprová omáčka z mléka
Jednoduchá koprová…

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Party luxusního hotelu: Farna se schovala, sešněrovaná Maxová a Peroutka v peří z kohouta!

Party luxusního hotelu: Farna se schovala, sešněrovaná Maxová a Peroutka v peří z kohouta!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Utopenci II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact