• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Úterní salát s rukolou
Napište svůj komentář k receptu

Úterní salát s rukolou

autor: TerezaD
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Úterní salát s rukolou
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 2
      ks vejce volská oka
    • rukola množství podle chuti, spíš víc než míň
    • hlávkový salát nebo ledový; taktéž podle chuti
    • 4
      ks žampiony
    • 1
      ks jarní cibulka
    • 100
      g sýr na strouhání
    • 2
      ks celozrnné pečivo
    • 1
      plátek máslo
    • grilovací koření
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      ks ředkvička nemusí být, ale dá salátu i jinou barvu než jen zelenou :-)

Postup přípravy receptu

1
1. Očistíme žampiony a nakrájíme na plátky silné asi 3 mm. Rozpálíme pánev s olejem, naskládáme na ni žampiony a lehce posypeme grilovacím kořením. Smažíme přikryté pod pokličkou, dokud nejsou zlatavé, poté obrátíme, ale už nepřidáváme koření. Až jsou žampiony hotové, vsypeme do mísy se salátem.
2
2. Mezitím si nachystáme rukolu, salát, ředkvičky. Saláty natrháme a ředkvičky nakrájíme na přijatelné kousky. Přidáme jarní cibulku (pouze její zelenou část, ale samozřejmě dle chuti). Vše zamícháme společně se žampiony.
3
3. Uděláme dvě volská oka, osolíme, opepříme, a hotová nakrájíme na kousky. Mezitím nastrouháme tvrdý sýr a pak vše přisypeme do salátu.
4
4. Pečivo nakrájíme na kostičky, rozehřejeme trochu másla na hlubší a větší pánvi, přidáme pečivo a pomalu restujeme do zlatava a křupava.
5
5. Servírujeme na talíř s křupavými kostičkami pečiva.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát s rukolou a mozzarellou

Salát s rukolou a mozzarellou

Salát s rukolou a olivami

Salát s rukolou a olivami

Zeleninový salát s rukolou a opečenou bagetkou

Zeleninový salát s rukolou a opečenou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • TerezaD | 10. 9. 2014 16:58

    Moc mě těší, že chutnalo :-)

  • KaRa | 6. 8. 2014 09:11

    Naprosto vynikající...! Díky. :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Přílohy, pečivo a luštěniny Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Přílohy Ostatní Z hub Ze zeleniny Salát Zelenina Zeleninové Dietní Bezmasá jídla Saláty Květen Červen Červenec Srpen Září Oběd Večeře Syrové Restování Dietní Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnné pečivo Grilovací koření Hlávkový salát Jarní cibulka Máslo Pepř mletý Ředkvička Rukola Sůl Sýr Vejce Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třená bábovka klasik

Třená bábovka klasik

Česnečka z uzených žeber

Česnečka z uzených žeber

Kuře „strejdy z Hlinska“

Kuře „strejdy z Hlinska“

Cuketový koláč II.

Cuketový koláč II.

Kapustové karbanátky II

Kapustové karbanátky II

Makrelová pomazánka

Makrelová pomazánka

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Cuketová pomazánka

Cuketová pomazánka

Red velvet brownies

Red velvet brownies

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
20
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
19
Rybí steak
Rybí steak
17
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Ušatá špaldová bageta
Ušatá špaldová bageta
Ušubraný regiment
Ušubraný regiment
Utajená česneková krkovička
Utajená česneková krkovička
Utopená kobliha
Utopená kobliha
Utopenci IV.
Utopenci IV.
Utopenci podle Gajzy
Utopenci podle Gajzy
  • Recepty.cz
  • Úterní salát s rukolou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact