ks
ředkvička
nemusí být, ale dá salátu i jinou barvu než jen zelenou :-)
Postup přípravy receptu
1
1. Očistíme žampiony a nakrájíme na plátky silné asi 3 mm. Rozpálíme pánev s olejem, naskládáme na ni žampiony a lehce posypeme grilovacím kořením. Smažíme přikryté pod pokličkou, dokud nejsou zlatavé, poté obrátíme, ale už nepřidáváme koření. Až jsou žampiony hotové, vsypeme do mísy se salátem.
2
2. Mezitím si nachystáme rukolu, salát, ředkvičky. Saláty natrháme a ředkvičky nakrájíme na přijatelné kousky. Přidáme jarní cibulku (pouze její zelenou část, ale samozřejmě dle chuti). Vše zamícháme společně se žampiony.
3
3. Uděláme dvě volská oka, osolíme, opepříme, a hotová nakrájíme na kousky. Mezitím nastrouháme tvrdý sýr a pak vše přisypeme do salátu.
4
4. Pečivo nakrájíme na kostičky, rozehřejeme trochu másla na hlubší a větší pánvi, přidáme pečivo a pomalu restujeme do zlatava a křupava.
5
5. Servírujeme na talíř s křupavými kostičkami pečiva.