• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Usporné vaření rýže
Napište svůj komentář k receptu

Usporné vaření rýže

autor: Jana Han
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Usporné vaření rýže
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • rýže Jeden díl
    • voda Dva díly
    • sůl
    • koření Dle vlastní chuti

Postup přípravy receptu

1
Přivést k bodu varu, přikryté pokličkou, pak plotýnku vypnout a nechat 25 minut. Pokličku nikdy nezvednout. Pokud po této době není rýže dostatečně měkká, můžete přidat 1 lžíci vody a opět přivést do varu a vypnout, ponechat přikryté 5 minut.
2
Rýže je perfektně uvařená, nepřilepená k hrnci a ušetříte tepelnou energii.
3
<BR>Předpis jsem dostala před 15-ti lety z originální čínské restaurace.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuličky z pudinku bez vaření

Kuličky z pudinku bez vaření

Vaření kečupu

Vaření kečupu

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • AnetkaTom
    AnetkaTom | 10. 9. 2019 19:58

    Super recept, moc děkujeme.

  • Barbora Polakova | 1. 3. 2006 23:04

    Velmi dobry recept,uplne som nadsena,od dnes varim ryzu iba tymto sposobom.

  • Jitka Malinová | 20. 2. 2006 14:37

    Vařím podobně, vyzkoušejte jako koření 1/4 cibule a 4 zrnka hřebíčku, nádherná vůně.

  • Alena Hanusová | 20. 2. 2006 12:59

    Já vařím rýži také skoro stejně.Jen po bodu varu ještě chvíli vařím. A také dávám do peřin. Jen mám ráda ještě bobkový list a 2 kuličky nového koření a pepře. Mohla bych jí jíst o samotnou.

  • Karolina Kostkova | 12. 6. 2005 00:49

    Jaky druh ryze takto pripravujete? Radeji nez bilou loupanou mam hnedou natural ryzi, ani ta nebude tvrda?

  • Marta | 11. 6. 2005 20:08

    Pro Gabiku, opsáno z Receptur teplých pokrmů,synova učební pomůcka.Dušená rýže:rýži několikrát propláchneme studenou vodou,potom spaříme, znovu propláchneme a necháme okapat.Rozpustíme tuk, přisypeme rýži,lehce osmahneme a zalijeme horkou vodou.Osolíme vložíme cibuli s napíchaným hřebíčkem, zvolna přivedeme k varu, přikryjeme poklicí a dusíme do měkka.Vždy mi utekla, když jsem přikryla.Vařím viz výše.A maminka mě učila, nikdy po přidání vody rýži nemíchat!!!Připalovala by se, prý.

  • Marta | 11. 6. 2005 20:00

    Na plynovém sporáku postupuji takto:Poměry rýže-voda stejné. Jemon já čekám, až se voda částečně vyvaří,až ji nevidím, ale dělají se bublinky, keré praskají.To vypnu plyn, přikryji poklicí a nechám asi 10 minut.

  • Mária | 11. 6. 2005 13:51

    Presne takto varím ryžu, v mojom okolí to nikto nepozná, každý sa čuduje, naučila som to len sestru a brata. Skúšala som to na chalupe na sporáku na drevo, ide to. Som rada, že to niekto takto isto varí .

  • gabika demeterová | 7. 6. 2005 16:01

    mám zopár otázok:- ryžu pred úpravou treba prepláchnuť?- vkladá sa do studenej vody a privedie sa do varu, alebo sa vsype už do vriacej vody a odstaví sa z ohňa?Ďakujem

  • Jana Malá | 6. 6. 2005 09:55

    A není tady rozdíl v elektrické a plynové plotýnce?Přeci jen elektrická plotýnka udrží teplo déle než plynová.Když to nechám 25 minut na vypnuté plynové plotně tak to asi nebude mít moc velký účinek.

  • Jana Tichá | 6. 6. 2005 09:38

    Přesně tak. A dělám tak někdy i rýžovou kaši - na 1 l mléka 1/4l rýže a sůl. Vařím 5 minut, pak zabalím do froté osušky a rovnou do peřin. Za půl hodiny se dá jíst.

  • Marie Svobodová | 6. 6. 2005 08:40

    Rýži dělám dvěma způsoby, jednak podobně jak popisujete a druhý zpúsob dle babiček. Vzhledem k tomu.že mám doma tři chlapy a jen jedno hlavní jíldlo mám rýži skoro stále navařenou. Když potřebuji odejít a spěchám dělám rýži následovně.Rýži nejprve spařím horkou vodou a několikrát propláchnu, pak dám 1 díl rýže, l.5 dílu vody, sůl a přivedu k varu. Ihned zabalím do utěrky a vložím do peřin (vyzkoušené jsou i ka pny z dutého vlákna) zabalím a rýže se výborně udělá a také je ještě horká když, udělám ráno a vrátím se až v poledne, kdy se vrací moji hladoví muži

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže
Přílohy Rýže Oběd Večeře Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Koření Rýže Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové krokety II.

Bramborové krokety II.

Avokádová pasta

Avokádová pasta

Zapékané těstoviny se špenátem a šunkou

Zapékané těstoviny se špenátem a…

Karamelové řezy od Gizky

Karamelové řezy od Gizky

Kapustový prívarok

Kapustový prívarok

Netradiční rybízové řezy

Netradiční rybízové řezy

Jarní vývar s nudlemi a zeleninou

Jarní vývar s nudlemi a zeleninou

Zapečené brambory s cuketou a třemi sýry

Zapečené brambory s cuketou a třemi…

Rizoto se slaninou a žampiony

Rizoto se slaninou a žampiony

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

70
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
47
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
43
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
40
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s…
38
Tradiční vánoční punč
Tradiční vánoční punč

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Agáta rozjíždí nový byznys: V novém bytě za 11 mega bude dělat uklízečku!

Agáta rozjíždí nový byznys: V novém bytě za 11 mega bude dělat uklízečku!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

  • Recepty.cz
  • Usporné vaření rýže
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact