• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ušatá špaldová bageta
Napište svůj komentář k receptu

Ušatá špaldová bageta

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ušatá špaldová bageta
Ušatá špaldová bageta
Ušatá špaldová bageta
Ušatá špaldová bageta
Ušatá špaldová bageta
Ušatá špaldová bageta
4fotografie
Nahrát fotku
 

Výborná bageta z kynutého těsta, jehož základem jsou nastrouhané brambory, chlebová a špaldová mouka. Má samozřejmě široké využití - můžete si ji dát jako přílohu k salátu nebo jinému hlavnímu chodu, stejně jako třeba k snídani s vaší oblíbenou pomazánkou.

Suroviny

3 porce
    • 150
      g brambory vařené
    • 250
      g pšeničná chlebová mouka
    • 250
      g špaldová mouka
    • 2
      lžíce sůl
    • 20
      g droždí
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce sezamová semínka

Postup přípravy receptu

1
Vychladlé oloupané brambory najemno nastrouhejte do mísy. Přidejte obě mouky a sůl. V hrnku promíchejte rozdrobené droždí s 200 ml vlažné vody a s olejem a vlijte k mouce. Vypracujte měkké nelepivé těsto.

RADA: Jak na kynuté těsto?

2
Těsto nechte v míse vytřené olejem kynout asi 1 hodinu při pokojové teplotě. Poté je vyklopte na pomoučenou pracovní plochu a rozdělte na tři části. Z každé vyválejte obdélník a ten opět zarolujte do válečku. Bagety ještě od středu ke koncům vyválejte a uložte na plech vyložený pečicím papírem.
3
Každou bagetu nůžkami střídavě zleva a zprava šikmo nastřihněte asi po 8 cm. Nedostřihujte až do konce a jednotlivé kousky opět střídavě překlopte na protější stranu. Bagety nechte pod utěrkou ještě půl hodiny kynout. Potřete je rozšlehaným vejcem a posypte černým sezamem. Pečte je v troubě rozpálené na teplotu 220 °C 15 minut.

RADA: 5 tipů k pečení sladkého i slaného!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bylinková bageta

Bylinková bageta

Bageta s houbami

Bageta s houbami

Francouzská bageta

Francouzská bageta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Housky a rohlíky FOOD
Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Droždí Olivový olej Pšeničná chlebová mouka Sezamová semínka Špaldová mouka Sůl Vejce

Jak na domácí pizzu

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantule

Pikantule

Krůtí stehno trochu na divoko

Krůtí stehno trochu na divoko

Brokolice alá brokolice

Brokolice alá brokolice

Pikantní nakládaný hermelín II.

Pikantní nakládaný hermelín II.

Chlebíčky s vejcem

Chlebíčky s vejcem

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Křenová pomazánka II.

Křenová pomazánka II.

Barevné pomazánky - z červené řepy

Barevné pomazánky - z červené řepy

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Doporučujeme

30 minut
Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Jak na domácí pizzu

Poslední sledované recepty

41
Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry
Staročeská svíčková od…
38
Jednoduchá žampionová omáčka
Jednoduchá žampionová…
36
Hrachový kucmoch s jáhlami, základní recept
Hrachový kucmoch s…
27
Polévka ze zelí, rajčat a batátů
Polévka ze zelí, rajčat…
26
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…

Zajímavé články

Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
AHA.cz Bitva o kšeft s hity Zagorové: Divadlo Kalich muselo zakročit

Bitva o kšeft s hity Zagorové: Divadlo Kalich muselo zakročit

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Módní policie z premiéry filmu Milion: Ayverdi ukázala silikony, Stárková spodní prádlo. Kdo zazářil?

Módní policie z premiéry filmu Milion: Ayverdi ukázala silikony, Stárková spodní prádlo. Kdo zazářil?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Divoká premiéra komedie Milion: Nožka pro Lábuse a vášeň VIP dcery!

Divoká premiéra komedie Milion: Nožka pro Lábuse a vášeň VIP dcery!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Úplňkové rituály lásky: Jak si přivolat vztah, po kterém toužíte?

Úplňkové rituály lásky: Jak si přivolat vztah, po kterém toužíte?

Další doporučené recepty:

Uruguayský hovězí rib-eye steak
Uruguayský hovězí rib-eye steak
Ústřice se zálivkou mignonette
Ústřice se zálivkou mignonette
Uszka s houbami
Uszka s houbami
Ušubraný regiment
Ušubraný regiment
Utajená česneková krkovička
Utajená česneková krkovička
Úterní salát s rukolou
Úterní salát s rukolou
  • Recepty.cz
  • Ušatá špaldová bageta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact